Gezocht nierziekte

  • #1

    Misschien een moeilijke vraag. Mijn moeder is vroeger ernstig ziek geweest (55 jaar geleden) ze was toen ongeveer 8 a 10 jaar.
    Ze had last van haar nieren. Dit hield in dat ze niet naar school kon (half jaar), opgeblazen vooral gezicht, dagelijks urine inleveren bij de huisarts en een dieet van o.a. alleen witte gekookte macaroni en heel weinig drinken (sap) geen zout. Ze is hier van "genezen" maar nu is mijn dochter ziek en wss haar nieren nu kunnen we niet meer achterhalen wat mijn moeder voor nier ziekte had.
    Heeft iemand een idee wat dit heeft kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Hai, mijn oma heeft in het Jappenkamp gezeten en daar een versteende nier aan overgehouden. Die is verwijderd. Ze is 98 geworden...

    Liefs

    Reageer
    #3

    Blaasontsteking? Nierbekkenontsteking? Nierstenen?

    Reageer
    #4

    Ze kan zich niet herinneren dat ze pijn had.
    En volgens mij houd je hierbij geen vocht vast.

    Reageer
    #5

    Helaas is het onmogelijk te achterhalen wat je moeder 55 jaar geleden voor nieraandoening heeft gehad.Waarschijnlijk had je moeder destijds een nefritis (nierontsteking) met eiwitverlies in de urine, vandaar het opgeblazen gezicht en het dagelijkse urineonderzoek. Hoogstwaarschijnlijk is er geen relatie met de ziekte van je dochter.

    Harm

    Reageer
    #6

    Mijn moeder heeft een min of meer 'versteende' nier.

    Ze kampt al tientallen jaren met (calcium) nierstenen. Behandeling met niersteenvergruizer is aan de orde geweest, operatie aan bijschildklieren maar dat is zo'n 20 jaar geleden. 2 jaar geleden na een fietsongeval dachten ze aan een nier-breuk. Ze ontdekten toen dat de nier zodanig vol stenen zit dat ze de term 'versteende' nier gebruikten in het ziekenhuis. De overweging was toen om de nier te verwijderen, maar dat was op 80 jarige leeftijd een gecompliceerde keuze. De nier zit er nog. Met regelmaat zorgt de nier voor blaasontstekingen. De andere nier functioneert goed.

    Sinds kort is spierzwakte aan de orde en allerlei andere klachten gerelateerd aan de nier.  De 'versteende' nier zorgt voor zodanige infectie dat scepsis aan de orde is. Dat is 20 jaar geleden ook gebeurd, maar nu mijn moeder 82 jaar is, is dit levensbedreigend.

    Op internet vind ik niets over versteende nier en opties om te behandelen. Komt dit verhaal iemand bekend voor en wil iemand ervaring delen?

    Reageer
    #7

    Er is eigenlijk maar een optie, en dat is de nier verwijderen. Maar gezien de leeftijd en de omstandigheden zal dat waarschijnlijk geen optie meer zijn. Maar dat is dan aan de specialist om dat te beoordelen

    Reageer
    #8

    Bedankt voor uw reactie. Nier verwijderen lijkt mij ook de beste optie, maar ja de omstandigheden he...

    Is het ook mogelijk om de bloedvaten naar die nier af te sluiten? Als dat mogelijk is, wat zou er dan gebeuren met een orgaan wat niet 'gevoed' wordt?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is geen optie. Het orgaan sterft af en dat kan voor ernstige complicaties zorgen

    Reageer
Reageer op: Gezocht nierziekte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief