Pijn aan de eikel in de plasbuis bij het urineren

  • #1

    als ik urineer komt er zeer weinig uit, het doet hartstikke pijn en het brand en het duurt super lang voor dat al mijn urine weg is, ik weet niet wat het is en moet ik me zorgen maken? ik he het ooit nog eens gehad en het ging vanzelf over, geloof het of niet, ik ben 15...

    Reageer
    #2

    Nee, dat is niet goed. Pijn bij het plassen moet even door de huisarts worden gezien. Ga naar de huisarts en neem een palsje in een potje mee.

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Het kunnen 2 dingen zijn en allebei moeten worden behandeld. Of het is geslachtsziekte die je hebt opgelopen (maar die vraag kun jij snel beantwoorden denk ik) of je hebt een stevige blaas ontsteking en meer. Dat laatste heb ik ook en bij mij is het precies hetzelfde.
    Direct naar de dokter gaan dus! En urine meenemen.

    Reageer
    #4

    Urethritis is een ontsteking van de plasbuis (urethra). Nota bene, een ontsteking is niet per se hetzelfde als een infectie. Het kan dus ontstoken geraakt zijn zonder dat er sprake is van een infectieueze bacterie o.i.d.

    Reageer
    #5

    De prostaat ligt om de plasbuis heen, en als de prostaat zwelt als gevolg van een ontsteking dan knelt het de plasbuis af zodat de urine er niet goed doorheen kan. Misschien heb je een prostatitis? In ieder geval moet je naar de huisarts gaan. Het kan ook een gewone urineweginfectie zijn. Ik vraag mij wel af hoe je eraan komt. Meestal komt dat namelijk vaker bij meisjes voor omdat de vagina dicht bij de anus zit en er dus gemakkelijk darmbacteriën in de vagina kunnen komen.

    Reageer
    #7

    Ik zou als ik jou was ook even op nierstenen laten controleren.

    Reageer
    #8

    Symptomen die kunnen wijzen op nierstenen zijn: nierkolieken (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koliekpijn), bloed in de urine, ontsteking van de urineleider (koorts, rillingen, slecht riekende, troebele urine, branderig gevoel bij het plassen en frequente aandrang).

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je nog een voorhuid hebt zou het kunnen zijn dat je door het niet kunnen schoonmaken van de eikel een bacterienhebt gekregen die in je plasbuis terecht is gekomen.
    Ik heb ook pijn in mijn eikel tijdens het plassen. Ik ben 14 jaar oud. Ik zelf wacht het denk ik af. Heb het namelijk mog maar 1 keer gejad en heb zelf genoeg kennis om een oplossing te bedenken. Succes

    Reageer
    #10

    [quote] Ik ben 14 jaar oud. Ik zelf wacht het denk ik af. Heb het namelijk mog maar 1 keer gejad en heb zelf genoeg kennis om een oplossing te bedenken.[/quote] Knap voor een tiener van 14. Als je een bacteriële infectie hebt gaat die niet zomaar vanzelf over. Misschien toch verstandig om even bij je huisarts langs te gaan.

    Reageer
    #11

    hey mensen, ik heb denk ik hetzelfde probleem, ik heb pijn in mn eikel bij het plassen, maar ik voelde die pijn al opkomen toen ik wakker werd vanochtend.. het deed erg veel zeer.. wat kan ik het beste doen? zit mezelf namelijk gek te maken met gedachtes terwijl het mischien niet zo erg is.. iemand tips?

    Reageer
    #12

    Als de klachten aanhouden ga dan naar de huisarts. Het zou een urineweginfectie kunnen zijn.

    Reageer
    #13

    Is deze topic nog open?

    Dan zou ik graag mijn verhaal doen in de hoop wat meer duidelijkheid te krijgen over mijn pijnklachten.

    Reageer
    #14

    Doe je verhaal en we zullen zien of er duidelijkheid kan komen...

    Reageer
    #15

     

    Leeftijd 50 jaar.

    1 week geleden kreeg ik een zeurend gevoel in de rechter testis (geen pijn) en om de paar minuten een korte stekende pijnprikkel in het uiteinde van de plasbuis. Geen pijn bij plassen.
    Rechter bal was hard en omhoog getrokken. Niet tot in de lies.
    Eerste gedachten waren niersteen aangezien ik daar regelmatig last van heb.

    Urine laten checken, geen bloedsporen, geen nierstenen of ontstekingen. Onderzoek huisarts, vermoeden van bijbalontsteking of waterbreuk.
    Kuur (ciprofloxacine) gekregen voor 15 dagen. Tevens afspraak echo scrotum meegekregen.

    2 dagen later wakker geworden met hevige aanhoudende pijn in rechter testis. Diclofenac genomen en 's morgens huisarts geweest en urine laten testen. Urine helemaal schoon en niets te vinden. Pijn was inmiddels volledig weg maar testis wel hoog in de zak. Pulserende pijnscheuten in de eikel nog wel aanwezig. Om de paar minuten.

    Goed geslapen en pijnscheuten weg. In plaats daarvan nu soort ontstekingspijn in gehele plasbuis bij en na het plassen. Ook als ik zeg maar "intrek" (tegenovergestelde van kracht zetten bij plassen) stekende pijn in plasbuis en eikel. Nu ook stekende pijn als ik ga zitten en zo een beetje over de zitting schuif. Waarschijnlijk prostaat. (is niet gecontroleerd op vergroten door huisarts)
    Plassen gaat goed. Niet idee dat ik niet goed uitplas. Urine is licht gelig en ruikt normaal.

    Inmiddels is het dinsdagavond en heb ik morgen de echo.
    Oorspronkelijke pijnklachten van testis hebben nu dus plaats gemaakt voor prostaat/plasbuis klachten. Tenminste, ik vermoed prostaat.

    Ik weet nu niet of op echo scrotum ook prostaatproblemen zichtbaar zijn of dat daar apart onderzoek voor nodig is.
    Ik ga nu in ieder geval verwijzing naar uroloog vragen omdat ik bij huisarts niets wijzer wordt.

    Is dit klachtenverloop enigszins te verklaren of is dit herkenbaar voor iemand en heeft iemand op- of aanmerkingen voor mij?

    Ik zal het vervolgtraject hier ook vermelden en dank een ieder alvast voor hun meedenken.

    Reageer
Reageer op: Pijn aan de eikel in de plasbuis bij het urineren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief