Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Urinegeur

  Urinegeur

moeder #1 24 sep 2009 13:17

Hallo allemaal,
Ik hoop dat iemand van jullie misschien een tip hebben voor mij want mijn zoontje van 2,5 jaar die heeft sinds 2 weken een hele sterke urine geur en zijn kleren ruiken erook naar en zelfs de geur blijft in zijn bedje hangen.
ik vind het heel vies ruiken en zelf heeft hij dat niet in de gaten.
Mijn zus zegt dan dat hij misshien te weinig drinkt maar ik denk van niet want hij drinkt best veel op een dag. Kan iemand mij advies geven hierover.
Groetjes een bezorgde moeder

brenda A #2 25 sep 2009 13:04

verder nog klachten? vaker plassen? Moe? Koorts?
misschien anders toch te weinig gedronken, hou dat eens precies bij.
wel goed schoonmaken, maar dat zul je wel doen neem ik aan.
groetjes, Brenda

Valerie #3 25 sep 2009 15:37

Het klinkt misschien simpel maar de belangrijkste oorzaak van veel plassen is veel drinken.

Sterk ruikende urine kan gerelateerd zijn aan diabetes mellitus. DM kan op jonge leeftijd ontstaan. Symptomen van DM zijn: veel drinken en plassen, vooral `s nachts.

Het beste kunt u even naar de huisarts gaan en wat urine in een potje meenemen. Let wel, DM is een mogelijkheid. In de meeste gevallen zijn de symptomen van uw zoontje volledig onschuldig en DM kan snel en eenvoudig uitgesloten worden, zodat u zich dan geen zorgen meer hoeft te maken.

Nathalie #4 30 sep 2009 12:44

dat is ook toevallig dat ik je berichtje tegen kom. Ik was ook net aan het googelen hierover. Mijn dochtertje van 3 heeft dit ook sinds kort, en inderdaad kleding en bed stinken. Ik vroeg me ook al af wat het is. Ik houd haar drinkpatroon aardig in de gaten omdat zij daar wel wat moeilijker mee is. Kan iemand hier wat over zeggen? Ik wilde al naar de huisarts gaan...

Klaas-Jan #5 01 okt 2009 15:52

Sterk ruikende urine bij kinderen wordt meestal veroorzaakt doordat het kind is uitgedroogd.

Oorzaken van uitdroging bij kinderen zijn veel bewegen, warm weer, koorts, of een te warm gestookte slaapkamer of woning.

In deze gevallen is de sterke concentratie van de urine door het vochtekort de oorzaak van de abnormale geur van de urine.

Er zijn ook andere mogelijke oorzaken. Bijvoorbeeld als luiers te lang gedragen worden, groeien er bacteriën in de urine en de ontlasting die een sterke ammoniakgeur kunnen verspreiden.

Er is ook een aantal bekende medische problemen die een sterk ruikende en soms stinkende urine veroorzaken zoals bij bepaalde geneesmiddelen (antibiotica) die worden uitgescheiden in de urine of epaalde voedingsmiddelen (asperges) of een eiwitrijk dieet. Van urineweginfecties mag als bekend worden verondersteld dat het kan leiden tot een vies ruikende urine.

Andere en minder vaak voorkomende oorzaken zijn sommige ernstige leveraandoeningen, (fenyl-)ketonurie, of een rectale fistel

Ga bij twijfel naar uw huisarts voor een betrouwbare diagnose. Mocht alles wijzen op een goede gezondheid, dan kunt u zelf het dieet van het kind onderoeken of bepaalde veranderingen in het eetpatroon een verlichting van de geur van de urine kunnen geven, en geen gevolg aan het advies meer en in ieder geval voldoende te drinken.

tineke #6 06 aug 2011 14:31

Ik zit met ook zo'n probleem maar dan bij een ouder "kind"een puber van 20, drinkt weinig , plast niet meer in zijn broek maar heeft wel last van de urinegeur om hem heen

Anouk #7 06 aug 2011 16:09

Is dit niet gewoon zweet, als gevolg van de warmte of van een ziekte misschien. En heb je hem gevraagd of hij zich wel regelmatig wast en een schone onderbroek aandoet, en schone kleding draagt. Bij mannen drupt de laatste druppel vaak in de broek, dat is een helaas minder hygiënisch, maar wel een algemeen bekend gegeven.

ria #8 16 mei 2012 09:05

zijn er ook oudere mensen die hier last van hebben ik wel wat moet ik doen ?

Tom #9 16 mei 2012 15:09

Het kan door medicijnen komen die een nare geur bij transpireren geven.

stompie #10 04 jun 2012 23:34

Vanavond zou ik mijn dochter(net 2 geworden) wassen en rook een sterke urine geur,echt anders als anders.De laatste dagen vaak 's nachts wakker.Als haar op het aankleedkussen leg is het meteen brullen(want ze weet dat er iets met de luier gaat gebeuren)
Dat huilen gebeurt wel vaker met verschonen,vooral na een poepbroek.Als er een doekje bij haar anus in de buurt komt is het brullen.Lees net iets over fistel wat zou kunnen.Morgen hopelijk op potje plassen en toch maar even checken bij huisarts.En wie weet haar zelf ook maar even.

Anoniem #11 10 mrt 2014 19:09

Ja hoor ook ik heb last na mijn operatie maar geen pijn maar mijn urine ruikt raar nooit eerde gehad .groetjes moen

Urinegeur

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA