Pijn in zij, buik, blaas

  • #1

    Hallo,

    Sinds 3 weken heb ik last van pijn in mijn zij (beide kanten en dan voor en achter), in mijn blaas en in mijn buik.

    Het begon met een beetje pijn in de zij zo af en toe. Op een gegeven moment ook wat in mijn buik/blaas. Maar nooit heel erg.

    Zaterdag had ik wat gedronken op stap en 's nachts werd het plots nogal erg. Moest nodig naar de wc en daarna bleef ik veel pijn houden in mijn blaas en richting mijn geslachtsdeel. Ook bleef ik het gevoel houden dat ik steeds moest.

    Het is ondertussen niet minder geworden en de pijn in de zij is wat erger geworden nu. Ook blijf ik het gevoel houden dat ik moet en druk op mijn blaas.

    Vanmorgen heb ik mijn ochtenurine weggebracht naar de dokter maar die kon hier niks aan zien.

    Morgen moet ik bloed laten prikken van de dokter om te kijken of er geen ontsteking in mijn buik zit, maar dit vind ik te vaag en weet nu niet wat er dus aan de hand kan zijn.

    Wat bedoelt de dokter hier mee?
    Wat kan het zijn?

    Reageer
    #2

    Er is geen bacteriele urineweginfectie geconstateerd.

    Is er ander onderzoek gedaan, bijvoorbeeld gynaecologisch of bloedonderzoek? Heeft de huisarts andere aandoeningen overwogen?

    Is er aanleiding om te denken aan het prikkelbare darm syndroom?

    De meeste onschuldige klachten verdwijnen vanzelf weer, dus mocht je over een tijdje dezelfde klachten nog steeds hebben, of als de klachten erger geworden zijn, ga dan weer terug naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Heb net de uitslag gekregen van het bloedonderzoek gekregen.
    Het was getest op CRP en Leukocyten en dit was goed.

    Betekent dit dat ik geen ernstige ziekte/ontsteking kan hebben?

    Ik weet niet of ik een prikkelbare darm kan hebben, als ik wat gedronken heb krijg ik er de volgende dag altijd wel last van...

    Toen ik 3 weken geleden pijn kreeg in mijn zij was ik wel erg aan de diarree 1 dag.

    Reageer
    #4

    Een normaal CRP en normale leucocyten is goed nieuws in de zin dat er geen sprake is van een acute ontsteking in je lichaam.

    Het C-reactief proteïne, CRP, is een indicator in het bloed voor het vaststellen van de aanwezigheid van een ontsteking. De witte bloecellen, de leucocyten, zijn de soldaatjes die de ontsteking bestrijden.

    Zowel de leuco's als het CRP zijn bij jou negatief, dus je kunt gerustgeteld zijn.

    Bij het prikkelbare darm syndroom is er sprake van klachten zonder dat er duidelijke afwijkingen in het bloed te zijn. Vervelend maar verder onschuldig.

    Reageer
Reageer op: Pijn in zij, buik, blaas


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief