urine buis vernauwing

  • #1

    Ik ben 2 x geopereerd aan aan een urinebuis vernauwing. Ik had de verschijnselen lang plassen, (na)druppelen, blaasontstekingsachtige symptomen, elke nacht er 2-5 keer eruit. Na de eerste operatie kwam de vernauwing snel terug. Deze operatie hield in dmv in de urine buis met een apparaatje "kerfjes" maken op de plaats van de vernauwing. Daarna een paar dagen een catheter gehad. Deze opname duurde een kleine week.
    De 2de operatie (na ca. 20 jaar, tja je blijft er maar mee rond lopen) was een dagopname. Zelfde operatie, alleen werd nu de catheter al vrij snel na de operatie verwijderd en ik mocht naar huis na de 1ste plas. Ik heb een dag wat nagebloed. Plassen ging prima en nog steeds (na 1,5 jaar). Ik hoef er 's-nachts vrijwel niet meer uit (wat een genot). Het enige wat ik nu nog moet doen is 1 x per maand zelf dmv een catheter de urinebuis wat oprekken (tot in de blaas). Dat is wat gevoelig maar echt niet onoverkomelijk. Als dat een 3de operatie kan voorkomen vind ik het prima.
    Oorzaak van de vernauwing onbekend. Operaties zijn uitgevoerd in ziekenhuis te Breda.

    Reageer
    #2

    Lees verder

    TOPIC: vernauwing van de plasbuis: blijft terugkomen?

    http://www.dokter.nl/forum/Nieren-blaas-urine/128350-vernauwing-van-de-plasbuis-blijft-terugkomen.html

    Reageer
Reageer op: urine buis vernauwing


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief