nierbekontsteking en 6 tot 7mnd zwanger

  • #1

    hoi

    ik had even een vraagje ik lig nu plat op bed omdat ik enorm veel last heb van mijn nierbekontsteking. Ik ben van het weekend bij de hap geweest en de arts daar zei dat ik dat had, ik stond er niet raar van te kijken want ben al 3x eerder bij de huisarts geweest met een potje urine en gezegt dat ik blaas ontsteking heb (3 weken geleden) nee mevrouw u urine is schoon en daar kon ik het dan mee doen met als gevolg dat ik nu ziek thuis loop. Maar ik ben zwanger 6 tot 7 weken ongeveer, en ik vroeg of het schadelijk was voor de baby ook omdat ik een kuur kreeg en de dokter zei heel makkelijk nee dat kan gewoon, maar kan het ook echt geen kwaad?

    Reageer
    #2

    Urineweginfectie tijdens de zwangerschap komt vaak voor en de vrouw herstelt meestal zonder complicaties als gevolg van dilatatie van de ureteren en een verminderde blaastonus.

    In de zwangerschap is er wel een verhoogde kans op een ernstiger beloop met gevolgen voor de moeder, zoals pyelonefritis, sepsis en adult respiratory distress syndrome (ARDS) en voor het kind groeivertraging en vroeggeboorte.

    De ernst van deze gevolgen maakt het nodig aandacht te besteden aan de eventuele noodzaak tot behandeling van asymptomatische bacteriurie.

    Zonder tekenen van weefselinvasie dienen zwangeren gedurende 7 dagen te worden behandeld met nitrofurantoïne. Bij overgevoeligheid voor nitrofurantoïne wordt gekozen voor 7 dagen trimethoprim of tijdens de zwangerschap voor amoxicilline/clavulaanzuur.

    Reageer
    #3

    Hai,

    Nee het kan echt geen kwaad. Ik ben net uit het ziekenhuis van een nierbekontsteking en ik ben bijna 7 maanden zwanger. De arts heeft mij streng gecontroleerd en ik heb 3 dagen aan een infuus gelegen met verschillende antibiotica. Maar daarbij hebben ze wel drie keer per dag mijn kindje gecontroleerd op de hartslag en pols. Dat doen ze via een apparaatje, net zoiets als een echo. Ik moet erbij zeggen dat ik in Griekenland woon en ik lag in een prive-kliniek dus daar wordt echt zeer goed gecontroleerd en ik vind de dokters in Nederland nogal laconiek dus kom goed voor jezelf op. Succes

    Reageer
    #4

    Dank je Margreet, en een hele goede bevallig gewenst!

    Reageer
Reageer op: nierbekontsteking en 6 tot 7mnd zwanger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief