pijn rechter zij onder de ribben

  • #1

    Hoi allemaal
    Ik heb sinds een paar jaar erge pijn in mijn rechter zij onder mijn ribben. De pijn in vooral aanwezig tijdens het slappen, wordt wakker van de pijn. Ben al vaker naar dokter geweest, steeds ontsteking urineweg. NU sinds een aantal weken is de pijn heviger geworden. Heb constant pijn. Weer naar de dokter, nu is er urine op kweek gezet. Ik weet de uitslag nog niet. Wel heb ik mijn verhaal over deze pijn veel gelezen op dit forum. Zijn er mensen die een oplossing hebben voor dezelfde pijn of een diagnose?

    Groet kimmie

    Reageer
    #2

    Hallo,

    Ik heb sinds 2 dagen pijn precies op de plek wat jij ook aangeeft, rechts ongeveer 5 centimeter onder de ribben, niet lekker.
    Heb ook hoge koorts , uit urinetest bleek blaasontsteking. Nu een kuur gekregen.

    Reageer
    #3

    Hi
    ik heb sinds een hele week pijn in rechterzij. net onder de laatste ribben naar de rug toe.
    de pijn is er altijd, iets minder geworden, maar is wel constant aanwezig, zowel bij zitten, lopen, strekken, bewegen enz..heeft iemand er iets meer over te vertellen??
    alvast bedankt voor een reactie
    gr
    bram

    Reageer
    #4

    ondertussen bloed en urine onderzoek laten doen. een verstoorde leverfunctie is geconstateerd. mensen die dezelfde klachten hebben, neem dit serieus en ga aub naar de dokter,
    sterkte iedereen

    Reageer
    #5

    onder de rechter ribbenboog zit inderdaad
    de lever...

    Reageer
    #6

    Vaaaag... ik heb links pijn onder de ribben. Mijn moeder zegt dat het mijn nier is. Doet echt heel erg pijn (Zo pijn dat ik soms gewoon au moet roepen), maar ik ben niet zo'n dokter mens. We shall see... Toch "geruststellen" om te lezen dat meerdere mensen hier ooit last van hebben gehad.

    Reageer
    #7

    Bedoel je rechts voor de patiënt of rechts voor de dokter?

    Je nieren voel je niet onder je ribben maar op dezelfde hoogt maar dan in de rug. Als je er tikjes opgeeft kan dat dan extra pijn doen? Dat zou inderdaad dan op de nieren wijzen.

    Maar rechts zit je lever, en links je milt.

    Die linker ken je vast wel van het hardlopen. De pijn die je bij het hardlopen kunt krijgen heet de miltsteek.

    Reageer
    #8

    Ben sinds 4 weken vreselijk beroerd.Misselijk, overgeven,hoofdpijn buikpijn wat naar mn rug uitstraald.Dokter geweest omdat ik me ECHT ziek voel.Bloedonderzoek wees uit 2 leverfuncties die niet goed werken.Echo wees uit dat bij de 2 nieren schorsverlies was.Bloedonderzoek wees uit bloedcellen(witte en rode) en eiwitten.Dus t zit niet goed daar binnen.Krijg maagonderzoek over 3 dagen.Wat was bij jou met de lever aan de hand???En je nieren???? Weet eigenlijk ook niet wat schorsverlies inhoud.....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Links is wel milt...
    Nieren voel je achterin de rug...
    wel links.

    Reageer
    #10

    Ik had ongeveer twee weken last van steking net
    onder mijn linker ribben, ik had geen idee wat het
    was, ook had ik een branderend gevoel bij het
    plassen, en na 2 weken, kreeg ik een hevige koorts
    van ongeveer 40.3 graden koorts, ook een kloppende hele erge hoofdpijn, geen eetlust,
    wel dronk ik erg veel... omdat ik merkte
    dat dat wel fijn was omdat ik veel uitzweette.

    Toen ik die hoge koorts kreeg,
    ben ik na de dokter gegaan,
    die had mijn koorts opgemeten,
    en gedrukt op een paar plekken op mijn buik en rug,
    en ook rond mijn nek.
    Hij zei dat ik een urinetest moest doen.
    Dat had ik toen meteen gedaan, en wist binnen een half uur wat er aan de hand was,
    Een blaasontsteking, en een nierbekontsteking.
    Heb een zware antibiotica kuur gekregen,
    plus vier keer per dag twee paracetamol slikken.

    Succes, hoop dat iemand hier iets mee kan!

    Reageer
    #11

    Deze klachten, dat wil zeggen een branderig gevoel bij het plassen en pijn hoog in de flanken wijst inderdaad op een gecompliceerde urineweginfectie. Hierbij kan de infectie zijn opgestegen via de blaas naar de nieren. Met een eenvoudig testje door met de zijkant van de hand zachtjes ter hoogte van de nieren te tikken, kan een pijnlijke uitlag bevestigend zijn voor deze diagnose. Urineonderzoek zal ook afwijkingen laten zien. Dank voor de tip. Ik heb het kort aangevuld en ik hoop dat anderen hier iets aan zullen hebben.

    Reageer
    #12

    Ik denk dat de folder over Nierbekkenontsteking van het Nederlands Huisartsen genootschap meer informatie kan geven over de door u beschreven klachten.

    Nierbekkenontsteking
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU9e.htm

    Reageer
    #13

    He Kimmi,

    Mijn vraaJe verhaal doet mij denken aan mijzelf. Ik werd een paar maanden geleden wakker met pijn in mijn rechterribben/borts. De dokter zij dat ik ze had gekneust. Maar heb er niks mee gedaan waardoor dat kan. Sinsdien worden deze klachten erger: moe, lusteloos maar als tegenhanger rusteloos. Misselijk, snelle neiging tot overgeven ook bij bv temratuursverschillen. Opgefokt, gespannen, overmatig transpiren vooral tijdens cyclus, darmkramp, hoofdpijn(zeurdend katergevoel), geen eetlust, rillingen, onregelmatige bloedingen en afscheiding, pijn in rechter borst/rib of kleieren?, heel erg emotioneel en koorts.

    Ik weet alleen of het is wat ik zou kunnen hebben ben echt radeloos.

    Groetjes Gee

    Reageer
    #14

    ik heb ook soorteglijke klachten maar snap ook niet wat er aan de hand is. Aan mijn lever heb ik nog niet gedacht. Maar krijg je daar al die klachten van dan? Hoe weet je of het je nieren of je lever is dan?

    Groet!

    Reageer
    #15

    oja maar dat pijn bij het plassen heb ik niet 🙂

    Reageer
Reageer op: pijn rechter zij onder de ribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief