Urineverlies tijdens dromen –> Incontinent?

  • #1

    Hallo,

    [i]Ik ben een man/jongen van 20 jaar oud. Ik heb over het algemeen nergens last van behalve dat ik op het moment met krukken loop doordat ik vorige week onderuit gegaan ben met fietsen. [/i]

    Vannacht is me echter iets raars overkomen wat me nog nooit eerder gebeurd is zolang mijn herrineringen terug gaan.

    [b]Ik droomde dat ik heel erg moest plassen, en deed dit ook in mijn droom. Meteen wordt ik volledig wakker en heb ik door dat ik in mijn bed aan het plassen ben! Niet mijn volledige blaasinhoud, maar toch![/b]

    Verder slik ik al een paar dagen 2 Ibuprofentabletten van 600 mg en neem daarbij soms ook nog 2 paracetamollen van 500 mg om de pijn van mijn val wat te verzachten. Dit is echter gewoon op doktersadvies.

    Maar wat is er nu aan de hand? Kan ik verwachten dat dit vaker gaat gebeuren? Is dit al incontinentie?

    Ik hoop dat jullie hier wat meer informatie over kunnen geven, want ik heb me suf gezocht op internet, maar kan niet echt een concreet geval vinden wat hier mee te vergelijken is.

    Groeten Rob

    Reageer
    #2

    Dit is mij ook wel eens overkomen hoor, je droomt dat je plast en je plast in je bed. Maar je wordt er wel wakker van! Heeft niets met incontinentie te maken en ook niet met die medicijnen die je slikt.
    Misschien heb je de avond tevoren teveel vocht binnen gekregen?

    Reageer
    #3

    Kan gebeuren Rob,

    Door die pijnstillers slaap je wat vaster en die zorgen ook voor wat meer vochtafdrijving. Dan die droom erbij en je bente te laat wakker.
    Er zijn hier wel vaker mensen die denken incontinent te worden als ze hetéén keer in hun bed of broek doen. Komt bij iedereen wel eens voor, maar je praat er met niemand over als die er niet bij was, dus lijkt het heel erg ongewoon.

    Ciao, Ankie

    PS Sterkte met je blessures, lijkt me vervelender

    Reageer
    #4

    Precies, kan de beste overkomen. Eigenlijk wel grappig dus, en een beetje pech.

    En dan heb ik het dus niet over ernstiger incontinentieproblemen!

    Reageer
    #5

    Hoi Rob,

    Ik heb toevallig vannacht hetzelfde meegemaakt als jij! Ik was aan het dromen dat ik op het toilet zat en heel erg moest plassen....en dat gebeurde ook...in bed!
    Ik baalde want moest wel meteen mijn beddegoed verschonen om 04.35. Achteraf moest ik er wel om lachen haha!

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik heb toevallig recentelijk het zelfde meegemaakt.
    Ik was aan het dromen dat ik moest plassen. Maar werd er niet meteen wakker van. even later werd ik wakker en schrok me kapot.
    ben namelijk 21 jaar.
    ik heb bijna 2 jaar een vriendin maar die sliep niet bij me die nacht. "gelukkig maar". maar nu schaam ik me hier kapot voor en weet niet of ik het moet vertellen. en of het überhaupt nog een keer gebeurt.

    Kan iemand mij vertellen wat de oorzaak is. En of ik er wat tegen kan doen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb het ook gehad, al een paar keer. Steeds ben ik erg diep aan het dromen en droom ik dat ik aan het plassen ben en dat gebeurt dan ook. Soms wordt ik snel wakker, maar soms ook pas wat later. Ben 45. Maar het gebeurt zo maar soms, met maanden tussenpozen. Wel lastig hoor. Zou het vervelend vinden als het elders gebeurt dan thuis. Ik denk dat ik dan maar zo'n matrasbeschermers meeneem.

    Reageer
    #10

    Het komt doordat je te veel heb gedronken die nacht ervoor en ik bedoel water ik heb het net ook gehad daarom ging ik het opzoeken haha.

    Reageer
    #11

    Ik deze nacht hetzelfde meegemaakt droomde da ik aan het plassen was en kwam wakker. En lakens matras alles onder geplast. Was er echt niet goed van Maar ja. Alles in wasmachine. Gelukkig kon hoes 'atras eraf. En kon ze gewassen zijn doet verdorie wel raar ben er wa overstuur van

    Reageer
    #12

    Heb hetzelfde gehad. Ben over de 40. Ik droomde dat ik bij een feest was en ik moest nodig plassen maar overal waar ik liep was het druk. Uiteindelijk een wc gevonden en begon heel lang te plassen. Daarna voelde ik dat ik echt had geplast.
    Door de topper heen ook nog.

    Reageer
Reageer op: Urineverlies tijdens dromen –> Incontinent?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief