Continu (Veel) moeten plassen

  • #1

    Ik heb nu al 3 dagen op  een rij steeds dat ik veel moet plassen. Dan ga ik, is het vrij veel, alsof ik zo een literfles kan vullen.. 10 minuten later voel ik weer een soort lichte pijn in mijn onderbuik alsof ik nodig moet plassen en dan inderdaad, kan ik weer veel plassen. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

    Reageer
    #2

    Meestal ligt dat gewoon aan je drink gewoonte. Drink je veel?

    Reageer
    #3

    Niet meer of minder dan anders. Ik drink elke dag ongeveer 3 liter water. Ik ben 195cm lang dus heb dat wel nodig. Meestal hoef ik dan niet zo vaak naar de wc, maar nu ineens wel. Kan het te maken hebben met hetgeen ik drink? Ik drink eigenlijk alleen maar puur water.. en één groot glas thee.

     

    Heeft Spirulina dit effect misschien? Ga je daar veel van plassen?

    Reageer
    #4

    Als je veel water en thee drinkt ga je vanzelf meer plassen. Spirulina kan inderdaad zorgen dat je meer gaat plassen. Gebruik je Spirulina?

    Reageer
    #5

    Ja ik gebruik sinds een week wel elke dag een beetje spirulina. Wellicht dat dat het veroorzaakt. Ik heb wel al een lange tijd ook wat pijn in mijn buik bij mijn darmen en lever. Daar heb ik een echo van laten maken, van de lever en bovenste stukje darm, was niks op te zien. Bloedwaarden ook allemaal goed. Nu trekt die pijn meer naar de onderbuik en rechterzijde lies. Ik vraag me af of er misschien niet meer aan de hand is of dat het gewoon is omdat ik spirulina gebruik of teveel drink..

    Is het trouwens waar dat je van koud weer meer gaat plassen of is dat een fabel?

    Reageer
    #6

    Van koud water ga je niet meer plassen. Wanneer water bij je blaas is is het allang al op lichaamstemperatuur. Wel plas je vaker als het koud is dat komt omdat bij warm weer je lichaam koud water gebruikt om je te koelen.

    Dat je pijn krijgt door de spirulina zou kunnen als de spirulina niet van goede kwaliteit is. Inferieure kwaliteit spirulina kan vervuild zijn en hierdoor zou je misselijk kunnen worden, je lever kunnen beschadigen enzovoorts.

    Zolang je geteste spirulina gebruikt zal er niks aan de hand moeten zijn.

    Reageer
    #7

    Bedankt voor de snelle reacties. De pijn bij mijn lever en darmen was al lang voordat ik met spirulina begon. Ben ook bij een MDL arts geweest maar ivm mijn leeftijd en de simpele testen zoals echo en bloedtest, wilde hij niet verder zoeken en zei dat hij zeker wist dat het niks is. Maar nu dat het ook doortrekt naar mijn onderbuik ga ik mij afvragen of er niet meer aan de hand is. Wat zou er nog meer kunnen zorgen voor een stekend gevoel in de rechter bovenbuik en een soort van branden gevoel in de darmen  en een constant volle blaas?

    De spirulina die ik gebruik komt van Albert Heijn, biologisch met Europees keurmerk. Van het merk Raw Super Foods. https://www.ah.nl/producten/product/wi228017/raw-organic-food-spirulinapoeder-biologisch Ik ga er van uit dat dit goed is.. ?

    Reageer
    #8

    Waarschijnlijk komt die pijn niet van de Spirulina omdat je al last had voor het gebruikt.

    Drink je toevallig alcohol? En hoe oud ben je?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben 26 en drink eigenlijk nooit alcohol. Rook ook niet. Eet gezond, veel groente, weinig snacks en gefrituurde dingen. Heb ook geen allergieën ofzo

    Reageer
    #10

    Komt de pijn bij bij specifieke momenten voor? Bijvoorbeeld na het eten, na het sporten, in de avond enz.
    Of is het verschillend iedere keer?

    De problemen met je blaas kunnen met elkaar te maken hebben er kan iets met je galwegen zijn bijvoorbeeld.
    Ga je nog eens langs een arts of heb je het sinds je bezoek bij de MDL arts laten zitten?

    Reageer
    #11

    Het komt voor kort na het eten, maar ook soms bij het sporten. Het begint meestal in mijn rechter bovenbuik net langs het randje van mijn onderste ribben. De lever, zo lijkt het. Pijn zit soms op andere plekken. Meestal zit het aan de rechterzijde van mijn dikke darm, het begin van de dikke darm zeg maar.. als ik daar met mijn vingers druk is het soms ook gevoelig, maar niet altijd. Soms zit de pijn juist rond de navel, daar zit voornamelijk het branderige gevoel. Mijn ontlasting heeft geen vreemde kleuren, wat bij galproblemen wel zo is toch? Het is niet wit ofzo. Het is gewoon bruin.

    De huisarts kijkt er niet meer na, hij gooit het op spastische darm.

    Reageer
    #12

    Dit zou inderdaad een spastische darm kunnen zijn. Heeft de huisarts u medicijnen voorgeschreven?

    Reageer
    #13

    Alleen rond de navel zit de dunne darm, is die dan ook spastisch? En druk gevoelige plekken is toch eigenlijk slecht nieuws, of is dat normaal dat stukken van de darm licht pijnlijk zijn als je erop drukt? Ik heb geen medicijnen, want er zou niks tegen werken zei de MDL arts. Ik had wel een tijdje duspatal maar dat deed niks.

    Reageer
    #14

    Medicijnen zoals bulkvormers kunnen helpen tegen een spastische darm. Bij een spastische darm is er meestal sprake van een abnormale werking van prikkels in het maagdarmkanaal. Daarom voel je eerder pijn of prikkels in je darmen dan andere mensen. Heb je ook vaak diarree? Dat is een veel voorkomende klacht bij een spastische darm.

    Oorzaken van een spastische darm is nog niet precies wetenschappelijk bekend.
    Hoelang heb je al last van dit?

    Reageer
    #15

    Ik heb eigenlijk bijna nooit diarree.. Wel heb ik 3 tot 4 keer in de week wat slijm in mijn ontlasting, en soms is het erg plakkerig. Ik heb eigenlijk een jaar last hiervan maar het lijkt beetje bij beetje iets erger te worden. De MDL arts zei echter dat het geen kanker ofzo zou kunnen zijn omdat het 'te verspreid' zit.. Maar ik lees op internet dat bijvoorbeed alvleesklierkanker vaak niet gevonden wordt met alleen een echo. Ik vraag me af of dit het kan veroorzaken.. maar volgens huisarts kan dat niet omdat de echo schoon was.

    Reageer
Reageer op: Continu (Veel) moeten plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief