Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

  pijn na plassen

pijn na plassen 01 jun 2006 11:50 #1

 • nancy
hallo ik heb nu al een maand of twee last van veel plassen en als ik dan klaar ben komt een branderig e pijn .het zit echt aan het einde van mijn vagina en niet echt in mijn buik of zo...het is echt geen blaas ontsteking dat heb ik al wel een paar keer gehad toen ik jonger was .....nu heb ik er ook veel slijm bij gewoon doorzichtig het stinkt niet of zo.....als ik in mijn periode zit dan heb ik geen last van die pijn .....van de slijm zie ik dan natuurlijk niks.

ik ga denk ik toch maar een uitstrijkje laten maken en blaas test doen denk ik.....wat denken jullie

dank je wel nancy
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

01 jun 2006 15:47 #2

 • Anoniem
Zowieso kan het geen kwaad om eens een keer een uitstrijkje te laten maken. Vooral als je erge last hebt van stinkende afscheiding. Maar de klachten klinken ook echt als blaasontsteking. Je bent toch niet zwanger? Dan heb je ook die klachten. Maak een afspraak en laat het onderzoeken
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

06 jun 2006 21:13 #3

 • Anoniem
Hoi!

Ik heb zo ongeveer hetzelfde. Had vroeger nooit last van m'n blaas. Toen ik pfeiffer kreeg, kreeg ik blaasontsteking, ik kreeg een paar kuren antibiotica maar het ging maar langzaam weg. Het is toen een paar maanden weg geweest, maar heb nu erge last bij het plassen. het is geen blaasontsteking! Vooral na het plassen doet het branderig pijn. Heel vervelend en niets helpt. ben naar de uroloog geweest en die heeft me doorverwezen naar zijn collega omdat dit niet 'zijn gebied was'. Ik weet dus niet waar ze aan denken.... Het gekke is ddat ik er ook veel minder last van heb als ik ongesteld ben (bijna geen). en juist heel veel twee weken erna. Ik ben heel bang voor ic, maar hoop dat het toch iets makkelijks niet chronisch is. Heb er nu al bijna een jaar last van.

Ik weet dus in ieder geval wat je doormaakt!! Zelf hoop ik nog getest te worden op trichomonas (ofzo, moet de precieze naam nog opzoeken) een soa die je ook van wc brillen kan oplopen en die pijn bij het blassen en veel slijm geeft... wie weet iets??
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

pijn 20 jun 2006 22:41 #4

 • daniella
hallo ik heb het zelfde wat jullie nu zeggen, als ik plas doet het pyn bij me vagina niet in mijn buik en bij de laatste druppels doet het echt heel erg zeer.
weten jullie misschien wat het is ?
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

pijn na plassen 09 jul 2006 23:12 #5

 • Mac
In tegenstelling tot mijn voorgangers denk ik niet dat het hier om een blaasontsteking gaat.
Als je ooit een blaasontsteking hebt gehad dan herken je dat gevoel wel. Ik heb de zelfde klachten als jij en ben hiervoor al twee keer bij de huisarts geweest. Hij constateerde een schimmelinfectie (candida). Hij schreef me een zalfje voor maar het blijkt erg hardnekkig (maar ze beginnen natuurlijk met een mild middel). Dus morgen ga ik maar weer terug naar de huisarts. Als ik jouw was zou ik dat ook doen. Succes!
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

30 aug 2007 19:38 #6

 • Bente
ik heb precies hetzelfde, het laatste doet erg pjin... maar ik weet écht niet wat het is, wie heeft enig idee?
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 11 dec 2010 15:39 #7

 • Emma
Ik ben naar de gynaecoloog geweest en deed een urinetest, ik heb geen blaasontsteking maar ik heb een tijdje geleden wel 1 gehad. Ik blijf last hebben van pijn bij het plassen, de gynaecoloog schreef een zalf tegen schimmel voor maar die heeft niet geholpen..ik heb er nog altijd last van..wie kan mij helpen?
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 13 dec 2010 16:44 #8

 • Anoniem
Hoe lang is het geleden dat je een infectie hebt gehad? Heb je voldoende tijd genomen om het volledig te laten herstellen? Kun je voorstellen dat een volledig herstel wellicht meer tijd nodig heeft en dat je dus misschien meer geduld kunt betrachten? Per slot van rekening ben je behandeld door de medisch specialist die hier het meeste verstand van heeft en die heeft de diagnostiek bedreven en op basis hiervan de conclusie getrokken.
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 26 jun 2011 11:38 #9

 • anoniempje
Bij mij is het s'nachts begonnen een druk op mijn blaas en pijnlijk gevoel in mijn onderbuik die vermeerderde na het plassen'erge pijn' waarvoor ik een pijnstiller moet nemnen'. Van pontus naar pilatus gestuurd, geen infectie gevonden in mijn urine, uitstrijkje ok,scan baarmoeder,eierstokken ok.

Heb twee volle weken antibiotica gekregen heeft tot zo'n 10dagen erna geholpen , ze willen nu blaasonderzoek doen maar ben er niet happig op. Ben intussen naar indische dr geweest die me streng dieet en acupunctuur gaf, helpt 3weken maar dan herbegint de pijn, moet volgende week weer gaan en gaat me nu iets van kruiden geven,ik hoop dat het werkt!! Ben slapeloze nachten beu,nu ook pijn overdag,ik loop er echt ambetant an rond!Hangt sterk periodiek af,tijdens maandstonden practisch geen last maar wel met ovulatieen juist voor maandstonden piek.
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 26 dec 2011 16:44 #10

 • anoniem
Ik heb er ook last van, bleek geen blaasontsteking te zijn. Pijn en branderig gevoel bij het laatste beetje, vaak moeten plassen. Volgens mijn huisarts kan het ook komen door het aanspannen van de bekkenbodemspieren. Ze wist me te vertellen dat dit vaak niet geconstateerd wordt, maar dat er wel degelijk wat aan te doen is. Als je die niet goed gebruikt kun je vergelijkbare klachten krijgen als bij blaasontsteking. Komt dus niet alleen voor bij vrouwen die na een bevalling last hebben van verzakkingen. De tip die ik gekregen heb is om vooral de spieren te ontspannen (oefeningen zijn te vinden op internet), makkelijker gezegd dan gedaan. Als het echt niet lukt kan de fysio hier ook nog bij helpen.
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 24 feb 2012 22:10 #11

 • tam
ik heb ook het zelfde probleem heb pijn na het plassen en dat kan dan nog een uur dat ik geplast heb pijn doen .ben al naar de uroloog geweest en vonden niets ben nu naar de gyn geweest en hebben een cyste uitgehaalt en de pijn is wel minder
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 26 feb 2012 04:51 #12

 • Gus
Hoi,
Het zou ook kunnen komen door een schimmel infectie; die is niet zo makkelijk te ontdekken. Ik zou naar een laboratorium gaan en laten testen op schimmels. En ja ook een cyste kan het gevolg zijn van een schimmel.
Gus
Laatst bewerkt: 26 feb 2012 11:52 door Anoniem1.
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 07 mei 2012 03:06 #13

 • Gerard
Lees ook hiet verder over pijn bij het plassen:
gezondheid-voeding.todio.nl/ziektes-aand...at-te-doen-5452.html
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 05 jun 2012 05:18 #14

 • Connie
Ik heb hier ook al maanden last van. het gekke is dat ik talloze keren blaasontsteking heb gehad, dat mij altijd precies dezelfde klachten gaf. Toch krijg ik test na test te horen dat het geen blaasontsteking is. Tevens heb ik geen soa, dat heb ik ook al laten testen. Ik ben hier erg bezorgd om.
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 04 jun 2013 22:21 #15

 • Anoniempje
Ik heb nu al een aantal maanden heel erg last na he plassen. Je kan het niet echt pijn noemen het is eerder heel naar. Dat nare gevoel na het plassen kan doms nog uren door gaan. Er is eigenlijk niks wat er tegen helpt.. Me zelf bevredigen geeft wel even een korte verlichting maar daarna is het weer precies het zelfde. Het rare is dat het niet altijd zo is( meestal wel) en dat hoe erg het is en hoe snel of langzaam het weer voorbij is ook heel erg wisselt.. Ik heb ook veel witte afscheiding. Het ruilt verder niet vies of is een rare kleur het is alleen wel veel. Ik heb geen idee wat ik heb maar ik weet wel dat ik bijna niks meer doe omdat ik bang ben om na de wc te gaan en als het mis gaat kan ik niks meer daarna. Ian tips? Ga morgen naar de huisarts
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 05 jun 2013 15:08 #16

Bacteriële vaginose?!
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

pijn na plassen 17 sep 2013 19:22 #17

 • Anoniem
anoniempje, ik heb net dezelfde klachten. Maar heb helemaal geen vaginale afscheiding. Heb er zelfs nooit echt last van gehad.
Maar wat constateerde je huisarts? Blaasontsteking? of iets anders?
Ben echt benieuwd...
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

pijn na het plasse.. dokter? 01 mrt 2014 07:35 #18

 • Anoniem
Hallo.. Ik heb precies het zelfde alleen als ik naar mijn huisarts ga kan ik het uitstrijkje zelf doen ben er niet zo van gediend als de myne het doet alvast bedankt ..
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

pijn na plassen 20 jun 2014 06:26 #19

 • Anoniem
Misschien chronische bekkenpijn?
Of Interstitiële Cystitis?
Bij beide zelfde klacht. Misschien zie je nog andere herkenbare klachten in het lijstje als je het opzoekt met google...
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 25 jul 2014 18:26 #20

 • Anoniem
je kan misschien meedoen aan het programma dit is mijn lijf en dan krijg je een doctor die je dan verder helpt
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 13 mrt 2015 16:22 #21

 • Anoniem
Ik heb ook veel pijn na het plassen, dat kan wel een tot twee uur aanhouden. Daarna wordt het dragelijker maar als ik weer moet plassen begint de pijn weer. Ik ben bij de Uroloog geweest en heb een blaasonderzoek gehad. Ik plas goed uit en ze heeft niks gevonden. De klachten begonnen na een blaasontsteking. Het blijkt dat ik een verhoogde bekkenbodemspierspanning heb. De blaasontsteking heeft dit getriggerd en nu al 10 maanden last van mijn buik en vagina. Ik gebruik Amiltriptyline tegen de pijn. Het is ook een spierverslapper in kleine hoeveelheden. Ik neem 2x10 mg per dag. Niet veel maar ik slaap 's nachts gelukkig goed. Ik ben ook onder behandeling bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekkenbodemproblemen. Dat heeft tot nu toe niet echt geholpen. Zij is uitbehandeld bij mij en ik moet er mee leren leven. Volgens de huisarts gaat het over. Hij kan alleen niet zeggen wanneer. Toch wil ik nog eens naar de Uroloog. Kan het ook zijn dat ik, omdat ik ouder ben, een oestrogeentekort heb? Ik heb nog veel vragen want ik voel me gehandicapt op deze manier. Ik ben gelukkig niet incontinent.
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.

Re:pijn na plassen 13 mrt 2015 16:24 #22

 • Anoniem
Ik ben bij de fysio geweest met deze klachten en oefeningen helpen echt niet. Moet de tijd hebben zegt de arts
Reageer op dit bericht Quote Alle vraag&antw.
Moderators: Cheers, Tandor
Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl - Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op