Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

pijn na plassen

  pijn na plassen

nancy #1 01 jun 2006 11:50

hallo ik heb nu al een maand of twee last van veel plassen en als ik dan klaar ben komt een branderig e pijn .het zit echt aan het einde van mijn vagina en niet echt in mijn buik of zo...het is echt geen blaas ontsteking dat heb ik al wel een paar keer gehad toen ik jonger was .....nu heb ik er ook veel slijm bij gewoon doorzichtig het stinkt niet of zo.....als ik in mijn periode zit dan heb ik geen last van die pijn .....van de slijm zie ik dan natuurlijk niks.

ik ga denk ik toch maar een uitstrijkje laten maken en blaas test doen denk ik.....wat denken jullie

dank je wel nancy

Anoniem #2 01 jun 2006 15:47

Zowieso kan het geen kwaad om eens een keer een uitstrijkje te laten maken. Vooral als je erge last hebt van stinkende afscheiding. Maar de klachten klinken ook echt als blaasontsteking. Je bent toch niet zwanger? Dan heb je ook die klachten. Maak een afspraak en laat het onderzoeken

Anoniem #3 06 jun 2006 21:13

Hoi!

Ik heb zo ongeveer hetzelfde. Had vroeger nooit last van m'n blaas. Toen ik pfeiffer kreeg, kreeg ik blaasontsteking, ik kreeg een paar kuren antibiotica maar het ging maar langzaam weg. Het is toen een paar maanden weg geweest, maar heb nu erge last bij het plassen. het is geen blaasontsteking! Vooral na het plassen doet het branderig pijn. Heel vervelend en niets helpt. ben naar de uroloog geweest en die heeft me doorverwezen naar zijn collega omdat dit niet 'zijn gebied was'. Ik weet dus niet waar ze aan denken.... Het gekke is ddat ik er ook veel minder last van heb als ik ongesteld ben (bijna geen). en juist heel veel twee weken erna. Ik ben heel bang voor ic, maar hoop dat het toch iets makkelijks niet chronisch is. Heb er nu al bijna een jaar last van.

Ik weet dus in ieder geval wat je doormaakt!! Zelf hoop ik nog getest te worden op trichomonas (ofzo, moet de precieze naam nog opzoeken) een soa die je ook van wc brillen kan oplopen en die pijn bij het blassen en veel slijm geeft... wie weet iets??

daniella #4 20 jun 2006 22:41

hallo ik heb het zelfde wat jullie nu zeggen, als ik plas doet het pyn bij me vagina niet in mijn buik en bij de laatste druppels doet het echt heel erg zeer.
weten jullie misschien wat het is ?

Mac #5 09 jul 2006 23:12

In tegenstelling tot mijn voorgangers denk ik niet dat het hier om een blaasontsteking gaat.
Als je ooit een blaasontsteking hebt gehad dan herken je dat gevoel wel. Ik heb de zelfde klachten als jij en ben hiervoor al twee keer bij de huisarts geweest. Hij constateerde een schimmelinfectie (candida). Hij schreef me een zalfje voor maar het blijkt erg hardnekkig (maar ze beginnen natuurlijk met een mild middel). Dus morgen ga ik maar weer terug naar de huisarts. Als ik jouw was zou ik dat ook doen. Succes!

Bente #6 30 aug 2007 19:38

ik heb precies hetzelfde, het laatste doet erg pjin... maar ik weet écht niet wat het is, wie heeft enig idee?

Emma #7 11 dec 2010 15:39

Ik ben naar de gynaecoloog geweest en deed een urinetest, ik heb geen blaasontsteking maar ik heb een tijdje geleden wel 1 gehad. Ik blijf last hebben van pijn bij het plassen, de gynaecoloog schreef een zalf tegen schimmel voor maar die heeft niet geholpen..ik heb er nog altijd last van..wie kan mij helpen?

Anoniem #8 13 dec 2010 16:44

Hoe lang is het geleden dat je een infectie hebt gehad? Heb je voldoende tijd genomen om het volledig te laten herstellen? Kun je voorstellen dat een volledig herstel wellicht meer tijd nodig heeft en dat je dus misschien meer geduld kunt betrachten? Per slot van rekening ben je behandeld door de medisch specialist die hier het meeste verstand van heeft en die heeft de diagnostiek bedreven en op basis hiervan de conclusie getrokken.

anoniempje #9 26 jun 2011 11:38

Bij mij is het s'nachts begonnen een druk op mijn blaas en pijnlijk gevoel in mijn onderbuik die vermeerderde na het plassen'erge pijn' waarvoor ik een pijnstiller moet nemnen'. Van pontus naar pilatus gestuurd, geen infectie gevonden in mijn urine, uitstrijkje ok,scan baarmoeder,eierstokken ok.

Heb twee volle weken antibiotica gekregen heeft tot zo'n 10dagen erna geholpen , ze willen nu blaasonderzoek doen maar ben er niet happig op. Ben intussen naar indische dr geweest die me streng dieet en acupunctuur gaf, helpt 3weken maar dan herbegint de pijn, moet volgende week weer gaan en gaat me nu iets van kruiden geven,ik hoop dat het werkt!! Ben slapeloze nachten beu,nu ook pijn overdag,ik loop er echt ambetant an rond!Hangt sterk periodiek af,tijdens maandstonden practisch geen last maar wel met ovulatieen juist voor maandstonden piek.

anoniem #10 26 dec 2011 16:44

Ik heb er ook last van, bleek geen blaasontsteking te zijn. Pijn en branderig gevoel bij het laatste beetje, vaak moeten plassen. Volgens mijn huisarts kan het ook komen door het aanspannen van de bekkenbodemspieren. Ze wist me te vertellen dat dit vaak niet geconstateerd wordt, maar dat er wel degelijk wat aan te doen is. Als je die niet goed gebruikt kun je vergelijkbare klachten krijgen als bij blaasontsteking. Komt dus niet alleen voor bij vrouwen die na een bevalling last hebben van verzakkingen. De tip die ik gekregen heb is om vooral de spieren te ontspannen (oefeningen zijn te vinden op internet), makkelijker gezegd dan gedaan. Als het echt niet lukt kan de fysio hier ook nog bij helpen.

tam #11 24 feb 2012 22:10

ik heb ook het zelfde probleem heb pijn na het plassen en dat kan dan nog een uur dat ik geplast heb pijn doen .ben al naar de uroloog geweest en vonden niets ben nu naar de gyn geweest en hebben een cyste uitgehaalt en de pijn is wel minder

Gus #12 26 feb 2012 04:51

Hoi,
Het zou ook kunnen komen door een schimmel infectie; die is niet zo makkelijk te ontdekken. Ik zou naar een laboratorium gaan en laten testen op schimmels. En ja ook een cyste kan het gevolg zijn van een schimmel.
Gus
Laatst bewerkt: 26 feb 2012 11:52 door .

Gerard #13 07 mei 2012 03:06

Lees ook hiet verder over pijn bij het plassen:
gezondheid-voeding.todio.nl/ziektes-aand...at-te-doen-5452.html

Connie #14 05 jun 2012 05:18

Ik heb hier ook al maanden last van. het gekke is dat ik talloze keren blaasontsteking heb gehad, dat mij altijd precies dezelfde klachten gaf. Toch krijg ik test na test te horen dat het geen blaasontsteking is. Tevens heb ik geen soa, dat heb ik ook al laten testen. Ik ben hier erg bezorgd om.

Anoniempje #15 04 jun 2013 22:21

Ik heb nu al een aantal maanden heel erg last na he plassen. Je kan het niet echt pijn noemen het is eerder heel naar. Dat nare gevoel na het plassen kan doms nog uren door gaan. Er is eigenlijk niks wat er tegen helpt.. Me zelf bevredigen geeft wel even een korte verlichting maar daarna is het weer precies het zelfde. Het rare is dat het niet altijd zo is( meestal wel) en dat hoe erg het is en hoe snel of langzaam het weer voorbij is ook heel erg wisselt.. Ik heb ook veel witte afscheiding. Het ruilt verder niet vies of is een rare kleur het is alleen wel veel. Ik heb geen idee wat ik heb maar ik weet wel dat ik bijna niks meer doe omdat ik bang ben om na de wc te gaan en als het mis gaat kan ik niks meer daarna. Ian tips? Ga morgen naar de huisarts

#16 05 jun 2013 15:08

Bacteriële vaginose?!

Anoniem #17 17 sep 2013 19:22

anoniempje, ik heb net dezelfde klachten. Maar heb helemaal geen vaginale afscheiding. Heb er zelfs nooit echt last van gehad.
Maar wat constateerde je huisarts? Blaasontsteking? of iets anders?
Ben echt benieuwd...

Anoniem #18 01 mrt 2014 07:35

Hallo.. Ik heb precies het zelfde alleen als ik naar mijn huisarts ga kan ik het uitstrijkje zelf doen ben er niet zo van gediend als de myne het doet alvast bedankt ..

Anoniem #19 20 jun 2014 06:26

Misschien chronische bekkenpijn?
Of Interstitiële Cystitis?
Bij beide zelfde klacht. Misschien zie je nog andere herkenbare klachten in het lijstje als je het opzoekt met google...

Anoniem #20 25 jul 2014 18:26

je kan misschien meedoen aan het programma dit is mijn lijf en dan krijg je een doctor die je dan verder helpt

Anoniem #21 13 mrt 2015 16:22

Ik heb ook veel pijn na het plassen, dat kan wel een tot twee uur aanhouden. Daarna wordt het dragelijker maar als ik weer moet plassen begint de pijn weer. Ik ben bij de Uroloog geweest en heb een blaasonderzoek gehad. Ik plas goed uit en ze heeft niks gevonden. De klachten begonnen na een blaasontsteking. Het blijkt dat ik een verhoogde bekkenbodemspierspanning heb. De blaasontsteking heeft dit getriggerd en nu al 10 maanden last van mijn buik en vagina. Ik gebruik Amiltriptyline tegen de pijn. Het is ook een spierverslapper in kleine hoeveelheden. Ik neem 2x10 mg per dag. Niet veel maar ik slaap 's nachts gelukkig goed. Ik ben ook onder behandeling bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekkenbodemproblemen. Dat heeft tot nu toe niet echt geholpen. Zij is uitbehandeld bij mij en ik moet er mee leren leven. Volgens de huisarts gaat het over. Hij kan alleen niet zeggen wanneer. Toch wil ik nog eens naar de Uroloog. Kan het ook zijn dat ik, omdat ik ouder ben, een oestrogeentekort heb? Ik heb nog veel vragen want ik voel me gehandicapt op deze manier. Ik ben gelukkig niet incontinent.

Anoniem #22 13 mrt 2015 16:24

Ik ben bij de fysio geweest met deze klachten en oefeningen helpen echt niet. Moet de tijd hebben zegt de arts

Anoniem #23 13 apr 2015 15:10

Ik lees u bericht en ik heb precies het zelfde als ik wat leuks ga dosn plas ik de hele dag niet pas als we thuis zijn en ik weet dat ik dan niet meer naar buiten of weg moet ... ik heb van allss al geprobeert en heb hier al 6 jaar last van en de dokter blijft antibiotica geven hsb al aanslag op mijn tanden is het bij u al minder te pijn misschien dat u nog goede tip heeft alvast bedankt groetjes mariska

Anoniem #24 19 apr 2015 12:24

beste mensen ik schrijf dit omdat ik net als jullie zelde ervaar heb ook al hele tijd pijn terug en is al keer 3 jaar weg geweest en is terug nogthans doe ik altijd zelfde als anders ik heb ook iets gelezen van de ziekte van reiter mss moeten we dat eens laten nakijken .is enorm verveelend heb eerst oo alle zalven en medicaties afgelopen maar niets hielp neem wel elke dag een vitamin en ijzer moet zeggen daar mee is het draagelijker maar niet weg . hoop op goede uitslag na de testen voor reiter . zoek eens op mensen .

Anoniem #25 07 mei 2015 09:33

Ik heb er nog steeds last van en ben nu al een jaar bezig! Volgens de huisarts gaat het tzt wel over. Ik wil nog ene keer naar de uroloog want ik wil uitleg hebben waarom het altijd zo pijnlijk is na het plassen. Twee uur later wordt het dragelijker en dan moet ik weer plassen en begint het van voren af aan. Ik weet wel dat je de plas niet moet ophouden want dan is het nog pijnlijker. De blaas raakt dan te vol!

pijn na plassen

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA