rode rand boven bovenlip

  • #1

    Hallo,

    Mijn zoon van 14 heeft al een poosje last van een rode rand boven zijn bovenlip. Net alsof er een liplijntje is getrokken. Het is branderig en het schrijnt. Na een tijdje verdwijnt het weer, maar dan ineens komt het weer terug. Er zijn verder geen blaasjes of korstjes.

    Wie weet wat het is en wat het beste helpt?

    Bedankt alvast,

    M'jet

    Reageer
    #2

    Dat zijn droge lippen. Dat zie je vaak wanneer de luchtvochtigheid in het huis/school te laag is. Beter ventileren of een bakje water aan de vensterbank doet wonderen. In de tussentijd wat vet op de lippen smeren om hinderlijke kloofje ste voorkomen.

    Reageer
    #3

    Koude en afwisselend droogte en vochtigheid zorgen dat je lippen sneller uitdrogen, zeker als je weerstand wat lager is.

    Lippen is een aangeleerde reactie en is dus weer af te leren. Het is net zo iets als nagelbijten. Dus: even doorzetten en van je lippen afblijven.

    Mijn advies gebruik geen labello, blistex of andere populaire meuk Beetje van de Vaseline of uierzalf dat zou het moeten doen.. en geen velletjes bijten of nat maken met speeksel. Dit werkt averechts.

    Reageer
    #4

    Sorry hoor, maar lobello werkt perfect.
    Zo'n stiftje is ook makkelijk mee te nemen in de broekzak en dan regelmatig insmeren.
    Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat een 14-jarige een grote pot uierzalf meeneemt naar school, tot grote hilariteit van zijn klasgenoeten!!

    Reageer
    #5

    Ik Heb Precies Hetzelfde,De Eerste Keer Dat Ik Het Kreeg Was Rond Maart En Sinds Eergisteren Heb Ik Er Weer Last Van ,Ik Zet Er Meestal Nivea Vaseline Voor,Niet Dat Het Snel Werkt Ofzo

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik heb al een paar maanden een rood ranje boven mijn bovenlip. Het is super irritant!
    Weet iemand wat ik er tegen kan doen want ik wil er heel graag vanaf.

    Reageer
    #7

    Ik denk dat het een schrale lip is als gevolg van uitdroging.

    Lik je veel aan je lippen? Daar kan het namelijk goed door gekomen zijn.

    Gebruik een vochtinbrengende crème, stop met likken, zorg voor voldoende vochtige lucht in huis (airco / verwarming), of een vette zalf die de schrale lip beschermd zodat het goed kan helen.

    Maar misschien is het een gevolg van een allergie tegen je lipstick...?

    Reageer
    #8

    Tegen de rode rand boven en onder de lippen gebruik ik met HEEL VEEL SUCCES al jaren de [b]niet[/b]-hormonale zalf Protopic. Dit is alleen op recept te verkrijgen en het is een waar paardenmiddel tegen constitutioneel eczeem (want dat is het!).

    Ik heb nu sinds 2 dagen weer een rode rand boven en onder mijn lippen (ik denk zelf dat het begint met kloofjes en dat de randen rond mijn mond rood worden door het likken) en morgenochtend wordt een nieuw tubetje Protopic 30mg 0.01% bezorgd bij de apotheek!

    Ik denk zelf niet dat het aan een eetpatroon ligt, want mijn allergische pilletjes tegen voedselallergie (Claritine of Loratidine (anti-histamine)) helpen niet tegen de rode lippen.

    Protopic is echt een aanrader en ik weet zeker dat het voor heel veel van jullie net zo goed zal helpen als voor mij! Ik heb al eerder mensen aangeraden deze zalf te gebruiken (onder andere via Achterwerk op de VPRO-gids) en dit werd met alleen maar positieve reacties ontvangen.

    Veel sterkte met jullie eczeem!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    ik heb het op mijn boven en onderlip :s
    en ik heb ook nog is uitslag op mijn kin .
    ik vind dit super stom want ik zit net in Florida en dan krijg ik dit :'s

    Reageer
    #11

    Ik doe al jaren voor het slapen gaan wat "spilanthes" van Vogel er op, gaat eerst tintelen, maar de volgende dag zijn de rode randjes bijna helemaal weg! Werkt bij mij dus heel goed.

    Reageer
    #12

    hij likt zijn bovenlip waarschijnlijk erg vaak. Als hij daarmee stopt is het probleem opgelost.

    Reageer
    #13

    Hoi,
    Ik ben een meisje van 14 jaar en heb een zwarte rand rond mijn mond (het is bij mij zwart omdat ik een bruine (zo een als negers) huid heb. Ik ben er mee naar de huiddokter geweest en die heeft gezegd dat het lip-likdermatitus is dat komt door dat ik de huid rond mijn lippen vaak likte. Ik kreeg 2 zalfjes mee 1 voor overdag en 1 voor snachts. ik heb het al vanaf mijn 7de en wil toch wel graag dat het weg gaat die zalfjes hebben niks geholpen.

    Reageer
    #14

    Ik heb een rood rond plekje waar eerst een grote puist zat.
    ik had mijn puist uitgeknepen en de resultaat is dat ik nu al bijna 2maanden met een rood rond plekje op mijn bovenlip mee rond loop.
    wat kan ik er tegen doen?

    Reageer
    #15

    hallo,
    ik heb het zelf rond mijn hele mond.
    ik lijk net een clown! ik ben zelf ook 14 en het niet fijn zo rond te lopen. ik ben naar de dokter geweest en van hem moest ik een allergietest doen waar superveel dingen uitkwamen! alleen toen ik stopte met dat te eten ging het weg, maar het kwam later weer terug. zelf gebruik ik soms levertraanzalf, vaseline en uierzalf dat moet lukken 🙂

    Reageer
Reageer op: rode rand boven bovenlip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief