Onduidelijk spreken

  • #1

    Hallo,

    Sinds een jaar heb ik moeite met mijn spreken, omdat dit voor mijn gevoel steeds onduidelijker wordt. Dit is iets wat 'tussen mijn oren' zit, maar waarvan ik niet weet wat ik hiermee moet.
    Ik heb aan de ene kant soms het idee dat mijn mond droog is, maar aan de andere kant ben ik soms bang dat ik spuug als ik praat. Ik maak daarom vaak mijn lippen vochtig tijdens een gesprek, of smeer ik veel labello.
    Ik merk dat het functioneren op mijn werk steeds minder gaat omdat ik niet meer veel durf te spreken (met name één op één situaties). Ik probeer veel te drinken en neem tijdens gesprekken vaak thee mee, zodat als mijn mond/lippen droog voelen ik een slok kan nemen.
    Ik merk dat ik weinig oogcontact durf te maken door mijn onzekerheid.
    Ik vind het erg vervelend worden omdat ik niet weet wat ik ermee moet. Wanneer ik thuis ben en oefen voor de spiegel is er niks aan de hand, ik heb ook niet het gevoel dat er iets lichamelijks aan hand is.
    Heeft iemand tips voor mij?

    Reageer
    #2

    Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de psycholoog.

    Reageer
    #3

    Ik ben bang dat er wel iets lichamelijks aan de hand is.
    Hoe oud bent u?

    Reageer
    #4

    29 🙂

    Reageer
    #5

    De aandoeningen waaraan ik moest denken zijn ouderdoms aandoeningen en vallen eigenlijk af als u 29 jaar oud bent. Ik heb er altijd een beetje moeite mee om iets op het psychische vlak te gooien.

    Reageer
Reageer op: Onduidelijk spreken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief