Rode plekken/vlekken op de tong- SOA?

  • #1

    Hallo.

    Tijdens het tandenpoetsen gisteren merkte ik een aantal rode plekken op mijn tong op (zie foto). De plekken doen geen pijn, zijn niet extra gevoelig, en zijn geconcentreerd op het puntje van mijn tong (hoewel sommigen wat verder naar binnen zitten). Niet alle vlekken zijn symmetrisch/rond, en ze lijken een nauwelijks waarneembare witte rand te hebben.

    Het lijken niet echt blaasjes ('open wondjes'), maar de papillen/huid daaronder lijkt rood te zijn. Buiten mijn mond zijn er geen problemen zichtbaar.

    Ik ben hier vrij ongerust over; ik heb namelijk 5-6 weken onveilige seks gehad (toen niet oraal- 4 weken geleden wel. dit was de laatse keer) en vraag me af of dit het symptoom van een SOA kan zijn, en zoja, welke. Erg dom, ik weet het, en die les heb ik zeker geleerd-- ik heb een afspraak gemaakt voor een SOA test, maar moet hier helaas nog een 14 dagen op wachten (en dan 10 dagen voor de uitslag).

    Het lijkt niet op Herpes, volgens mij-- maar ook Syfilis kan op de tong zitten, toch? Hopen van niet. Ik heb overigens niet in het SOA forum gepost omdat ik niet zou weten in welk subform ik zou moeten posten. Ook hoop ik stiekem dat het op een vitamine tekort of landkaarttong duidt.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Waarom moet je 14 dagen wachten om een soa test te kunnen doen? dat is op z'n zachts gezegd toch wel wat vreemd...

    Je klachten lijken eerder op een schimmelinfectie. Waarom ga je niet gewoon naar je huisarts?

    Reageer
    #3

    Ik woon helaas in het buitenland, in een dorp; er is hier zowel een wachtlijst voor de test als voor de huisarts. Bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #4

    Dat is dan wel vervelend.

    Reageer
    #5

    Hey, en wat was de oorzaak?

    Reageer
Reageer op: Rode plekken/vlekken op de tong- SOA?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief