Pijnlijke tong met rode ‘bultjes’

  • #1

    Ik ben een jongen van 21 jaar oud en heb sinds 4 weken last van mijn tong. Het gaat om de voorkant en de linker zijkant. De eerste 2,5 week voelde het verbrand aan en was het erg pijnlijk om te eten of bijvoorbeeld met mijn tong langs mijn tanden te gaan. Deze voelde namelijk erg scherp aan.

    Na 1,5 week er mee te hebben gelopen dacht ik dat het wel over zou zijn, helaas was dit niet het geval en ben ik langs mijn huisarts gegaan om er even naar te laten kijken. Hij gaf aan dat het een schimmelinfectie zou kunnen zijn en hier heb ik dus anti-schimmelgel (Daktarin) voor gekregen. Dit heb ik een week lang gebruikt, 3 tot 4 keer per dag, maar zonder succes.

    Een week later heb ik aanstip vloeistof gekregen om de pijnlijke gedeeltes van mijn tong te verdoven. Dit moest ik 4x daags er op smeren. (LidocaineHCl Oral G 20MG/ML) Dit hielp voor de pijn, alleen ging de kwaal nog niet weg.

    Nu ben ik laatst weer naar de huisarts geweest. Deze heeft mij een kuur voor 5 dagen gegeven van een middel tegen een virus infectie. 2x per dag moet ik een tablet innemen. (FAMCICLOVIR tablet OMH 500MG)

    Het ziet er naar uit dat het nog steeds niet verbeterd. Graag zou ik van jullie willen weten of jullie misschien een idee hebben wat het zou kunnen zijn. Ik wil er namelijk zo snel mogelijk vanaf, want het begint knap vervelend te worden na al deze weken.

    Als indicatie heb ik een afbeelding toegevoegd.
    [img]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/2013_05_29_20.jpg[/img]

    Reageer
    #2

    Hopelijk werkt het toevoegen van de afbeelding nu wel. [img]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/2013_05_29_20.jpg[/img]

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Beste Michael,
    Een mondschimmel(tongschimmel) was mogelijk geweest.
    Het lijkt op hypertrofie van de tongpapillen.
    Maak eerst even de kuur af. Heeft die niet geholpen ga dan naar je huisarts terug en overleg met hem over de hypertrofie.

    Wat je zelf al zou kunnen doen is je 2 keer per dag gedurende 2 minuten met water te borstelen.
    Gebruik hiervoor een tongborstel.

    Reageer
    #5

    Het aspect van de tong ziet er inderdaad niet normaal uit. Mogelijk is het een reactie op iets. Als het na 1 a 2 weken niet is verdwenen is het raadzaam een mondarts dan wel een huidarts te bezoeken. Wellicht weet die wat het is en wat er aan gedaan kan worden.

    Met vriendelijke groet, Bram

    Reageer
    #6

    Hoe is het uiteindelijk verlopen?
    Ik denk dat ik hetzelfde heb.,,

    Reageer
    #7

    K heb precies het zelfde rode bultjes op me tong aan de achterkant links bij me kies super vervelend kan niet slikken en spugen doet ook pijn beetje
    K weet ook niet wat het is
    Maar k wil er wel vanaf heb t vanaf vanmiddag !

    Gr Virgil

    Reageer
    #8

    Als je er last van hebt, ga dan morgen even naar de huisarts en laat ernaar kijken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Michael, hoe is het verlopen? Ik heb hetzelfde en zowel huisarts als tandarts weten zich geen raad..

    Reageer
    #10

    dear boy, you have to brush your teeth 3 times on a day.

    Reageer
    #11

    Hoi,

    Zowel ik als mijn moeder waren van deze kwaal verlost na het innemen van foliumzuur tabletjes.

    Al na 5 dagen was onze tong als bij wonder genezen en we hadden de kwaal al zeker een maand!

    Per toeval is door een bloedonderzoek ontdekt dat mijn mama foliumzuur te kort had. Door de pilletjes te nemen was haar tong genezen. Ik heb dit dan ook meteen gehaald bij de apotheker en ook bij mij was de tong snel genezen.

     

    Hopelijk is hier iemand door geholpen,

    groetjes!

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke tong met rode ‘bultjes’


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief