Bult op gehemelte.

  • #1

    Ik heb af en toe 1 of heel soms 2 bulten op mijn gehemelte ter grootte van een speldenknop of zelfs kleiner. Het voelt een beetje hard aan, maar doet geen pijn, ook niet als ik er op druk. Meestal verdwijnt het vanzelf binnen een dag, of na een paar uur als ik gewoon heel hard in mijn mond ga zuigen (dus vacuum trekken)dan voelt het alsof het bultje uitgeknepen wordt, alleen komt er niks uit en het doet ook geen pijn. Als het bultje is verdwenen, voelt de plek een beetje zacht aan, en na nog een dag is het helemaal verdwenen. Het bultje is een heel klein beetje rood, maar valt nauwelijks op. Ik heb dit geregeld, soms een paar weken niet, en dan opeens om de week 1 keer, maar ik maak me toch zorgen ook al verdwijnt het. Het is niet dat het bultje langzaam groeit want wat opvalt is dan het in de meeste gevallen onstaat tijdens of na het avond eten, want soms heb ik aan het begin van het eten niks in mijn mond, en opeens tijdens of na heten eten voel ik opeens weer een bultje. Ik weet niet of het een allergie is voor een bepaald soort eten, of iets dergelijks is, of juist iets heel ergs. Het kom zelden voor dat het 2 keer op dezelfde plaats is, het wisselt elke keer van plaats net als een puist. Ik weet niet of het iets ernstigs is dus ik stel mijn vraag maar hier voor ik langs de huisarts ga.

    Hopelijk krijg ik snel antwoord.

    Reageer
    #2

    Het zou een blaartje kunnen zijn als gevolg van irritatie bij het eten of een milde vorm van aften. Omdat het vanzelf weggaat lijkt het mij verder onschuldig. Als je meer informatie wilt, kun je misschien eens een fotootje plaatsen, of verwijzen naar een foto die erop lijkt.

    Reageer
    #3

    [img]http://i54.tinypic.com/330sh3a.png[/img]

    Het is moeilijk om een foto van de binnenkant van je mond te maken en het scherp te krijgen. In ieder geval is dit wat ik er van kan maken. Het is een uur tot anderhalf uur geleden ontstaan tijdens het eten, en het begint nu langzaam weer weg te gaan. Waarschijnlijk een beetje zacht, aanvoelend, net alsof het leeg is geprikt als ik morgen wakker word, en morgen avond zal het waarschijnlijk helemaal verdwenen zijn net als alle andere bultjes in het verleden.

    Reageer
    #4

    Hij is een beetje vergroot hier, in het echt is het zo klein als een speldenknopje.

    Reageer
    #5

    Ik denk dat het een aft is, maar de foto is erg vaag. Uit jouw beschrijving lijkt een aft de meest voor de hand liggende oorzaak.

    Een andere mogelijke oorzaak is een allergische reactie, omdat je beschrijft dat het ontstaat door eten.

    Reageer
    #6

    Kunnen aften ook als bultjes verschijnen? Dacht dat het normaal kraters of zo waren.

    Reageer
    #8

    ik heb het ook wel eens.
    ze komen als mijn weerstand afneemt. en gaan inderdaad na een dag of zo vanzelf weer weg. misschien is het net zoiets als opgezette kliertjes onder je oren of zo (ik doe maar een wilde gok). het zijn in elk geval geen aften, dat zijn zweertjes / ontstekingen. deze bultjes zijn schoon en volgens mij geheel onschuldig.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Bult op gehemelte.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief