Help keihard bultje harde gehemelte!!!!!!!!!!!!!

  • #1

    Beste mensen

    1 jaar geleden heb ik een neusmaagsonde gehad door de enorme misselijkheid. heb toen een keer de slang uitgekotst (sorry) heb toen het harde gehemelte beschadigt.Toen zat er meteen een bultje heb het paar dagen in de gaten gehouden toen ben ik het zeg maar beetje vergeten en nu zit het er nog steeds. kan een bultje door een beschadiging er zo lang zitten.

    tissam

    Reageer
    #2

    Dit kan een litteken zijn, maar je zou toch verwachten dat een wondje dat als complicatie is ontstaan tijdens een onderzoek al weer hersteld zou zijn. Voor de zekerheid overleg je dit even met de huisarts die het bultje kan onderzoeken en jouw medisch dossier kent. Wat was de reden van het onderzoek destijds?

    Reageer
    #3

    beste machteld

    ik liep met de neusmaagsonde tijdens men zwangerschap. ivm hevig braken en misselijkheid.
    toen ik thuis was heb ik de slang die van men neus tot de dunne darm is aangebracht zeg maar uitgekotst en gehemelte bezeert en sinds die dag is die bultje daar.

    groetjes tissam

    Reageer
    #4

    Het lijkt erop dat dit littekenweefsel is. Dat kan worden verwijders als er noodzaak toe is. Het groeit toch niet en wordt toch niet groter in de loop van de tijd? Heb je er echt last van?

    Reageer
    #5

    nee het doet geen pijn alleen zit het me niet zo lekker. Denk zelf ook altijd het negatieve. Heb maandag voor de zekerheid toch een afspraak gemaakt bij de kaakchirurg want ik wordt er psychisch letterlek gek van omdat ik het niet kan plaatsen.hoop dat je het een beetje snapt.

    Reageer
    #6

    beste mensen

    als ik mijn wijd open doe dan ziek ik bij het begin van men keelholte een rode bobbel. de huisarts zei dat het een virale luchtweginfectie is. maar heb geen keelpijn en ben ook niet verkouden. wie kan me helpen.

    tissam

    Reageer
    #7

    Dat is een virale luchtweginfectie, omdat de huisarts dit het beste kan beoordelen. Beter dan wij die het niet eens kunnen zien. Kun je een foto plaatsen van de keel en de bult aanwijzen?

    Reageer
    #8

    beste mensen

    heb een week geleden bij de kaakchirurg een hard bultje laten verwijderen uit het harde gehemelte. maar nu een week later is de bult weer terug. moet pas 21 februari bij de kaakchirurg terug komen voor controle maar nu maak ik me ontzettend veel zorgen.als die bult littekenweefsel zou zijn die de kaakchirurg zou hebben verwijderd zou het niet terug komen. is het iets ernstigs.

    groet

    tissam

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een harde bult kan in principe niet zo snel weer teruggroeien dus het is waarschijnlijk iets anders. Ik zou denken dat het een reactie is van het weefsel op de verwijdering waardoor er een zwelling is ontstaan die dan ook vanzelf weer zou moeten wegtrekken. Heeft de chirurg hier niets over verteld?

    Reageer
Reageer op: Help keihard bultje harde gehemelte!!!!!!!!!!!!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief