Uitblijven menstruatie en stress

  • #1

    Beste

    Ik ben 20 jaar en ik heb nooit echt een regelmatige cyclus gehad. Soms zit er mooi een maand tussen mijn menstruaties, andere keren zitten er 2 maanden tussen. Eén keer zelfs 3. Gemiddeld krijg ik mijn regels tussen de 55 en 72 dagen na de vorige. Die rare cyclus heb ik te danken aan de opstart van medicatie voor epilepsie een half jaar nadat ik mijn regels voor de eerste keer kreeg.
    Anticonceptie is altijd een probleem geweest aangezien ik geen hormonale middelen mag nemen in combinatie met die medicatie. Dus wij gebruiken altijd gewoon een condoom.
    Maar nu blijft mijn menstruatie weer uit en voor de één of andere reden begin ik te panikeren. Ik zit nu aan dag 62.
    Ik moet er waarschijnlijk wel bij vertellen dat ik net een enorm moeilijke periode achter de rug heb.
    Mijn moeder is overleden in mijn examenperiode waarvan ik dan ook nog eens elk examen heb afgelegd. De week na de examens had ik meteen terug les en in die lesweek heb ik ook nog heel wat stress gehad voor een tand die ontzenuwd moest worden (maar uiteindelijk toch niet). Ik denk dat ik nog nooit zoveel stress heb gehad en hoewel ik er nu een paasvakantie van twee weken op heb zitten (waarin ik niks heb gedaan) voel ik de stress nog. Ik voel me absoluut niet klaar om me volledig terug in te spannen op school, ik doe gewoon het minimum.

    Ik hou altijd (een beetje obsessief) bij wanneer en wat mijn vriend en ik hebben gedaan op seksueel vlak. Ik moet zeggen dat er de afgelopen maanden erg weinig activiteit in zat (door de situatie weliswaar). Maar goed, één keer een ongeluk ofzo is altijd genoeg om het volledig te laten mislopen.
    Hoe meer ik nadenk over het uitblijven van mijn regels hoe meer stress ik krijg.

    Kan het zijn dat dit gewoon pure stress is? We hebben echt véél minder gedaan dan normaal en deze keer waren de condooms zelfs zogezegd "extra safe"... Ik wil graag geloven dat er helemaal niks aan de hand is maar waarom moet ik dan zo lang wachten op die regels?

    Reageer
    #2

    Je hebt dan inderdaad een hele zware periode achter de rug. Alsnog gecondoleerd met het verlies van je moeder.

    Stress kan heel goed invloed hebben op de menstruatie. Maar aan de andere kant:
    [quote]Gemiddeld krijg ik mijn regels tussen de 55 en 72 dagen na de vorige.[/quote] Daar wijk je nu dus eigenlijk ook niet vanaf.....Wellicht maak je je dus onnodig zorgen

    Reageer
    #3

    Hey, even een update...
    Mijn regels zijn er nog steeds niet en bovendien heb ik mij ook nog eens vergist bij het tellen... Ik zit nu eigenlijk bijna aan de 72 dagen 🙁
    Nu verlies ik al een paar dagen van dat slijm, elastisch en witachtig... Is dat gewoon zuivering of wijst dat op iets anders?
    Ik snap er helemaal niks van. Ik ben altijd zó op mijn hoede, tot op het ziekelijke toe bijna... Ik verbied zelfs mijn vriend om me daar aan te raken als hij aan zichzelf is geweest zonder zijn hand te wassen. En we hebben het zo weinig gedaan en steeds met condoom... Ik probeer mezelf echt niet op te jagen maar het is zo moeilijk. Wat is dat slijm en moet ik me terecht zorgen maken?

    Reageer
    #4

    Er is dus eigenlijk nog steeds niets aan de hand. Je hebt eerder al cycli gehad van 72 dagen...ik denk dat je menstruatie er aan zit te komen en je daarom nu slijmverlies hebt.

    Toch denk ik dat je er goed aan zou doen om een keer naar de gynaecoloog te gaan vanwege de onregelmatige menstruaties.

    Reageer
    #5

    Bedankt!
    Maar wat als ik nu binnenkort over mijn 72 dagen ga?
    Is het mogelijk dat ik over mijn dagen ga en dan alsnog mijn regels krijg?

    Reageer
    #6

    Dat zou eventueel kunnen....

    Heb je er al eens over gedacht om een koperspiraal te gaan gebruiken als contraceptiemiddel?

    Reageer
    #7

    Ja, dat was eigenlijk het eerste wat ik zou willen ondernemen moest ik nu mijn regels achter de rug hebben...

    Reageer
    #8

    Dat is toch een prettigere manier dan telkens condooms te moeten gebruiken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste

    Vandaag ben ik naar de tandarts gegaan en ik moet vanaf nu een aantal dagen antibiotica nemen. Kan dit eventueel invloed hebben op het nog langer uitblijven van mijn regels?

    Pfft...

    Bedankt

    Reageer
    #10

    Moeilijk te zeggen, maar het zou kunnen.

    Reageer
    #11

    Hoi,
    even een update...

    Ik heb nog steeds geen regels. Ik heb een zwangerschapstest gedaan maar die was negatief. Ik weet niet wat ik nog moet geloven... Vandaag ben ik naar de huisarts geweest. Die zei me dat ik ooit al eens was langsgeweest met de klacht "onregelmatige cyclus". Dit klopt, maar toen had ik nog helemaal geen vriend dus dat was toen geen probleem. Hij zei ook dat het perfect mogelijk was dat je door psychologische factoren geen maandstonden kon krijgen.
    Maar kan dat echt maandenlang uitblijven? Mijn laatste maandstonden was van 5 februari tot 10 februari. Vandaag zijn we 2 mei... Ondanks de stressvolle periode die ik heb meegemaakt, en de stress die ik dagelijks nog voel vind ik dit toch wel erg lang?
    Ik voel me vaak heel verdrietig en gestresst omdat het leven gewoon doorgaat en ik stil lijk te staan. Ik moet net zoals alle anderen presteren op school ondanks de hele situatie, en daarbovenop maak ik me ook nog eens 24/7 zorgen over mijn maandstonden. Dit brengt misschien extra stress met zich mee maar dan lijkt me 3 maanden zonder regels toch wel erg lang, niet? Of kan dit?
    De dokter verwees me door naar een gynaecoloog, ik ga nu dus met een bang hartje daarmee een afspraak maken en hopen op een goede afloop van dit verhaal.

    Maar zou het zo maar eens even kunnen dat mijn lichaam mijn regels constant skipt door de stress?

    Reageer
    #12

    Aanhoudende stress en spanningen kunnen dat wel veroorzaken. Maar het is goed om naar de gynaecoloog te gaan om andere dingen uit te sluiten

    Reageer
    #13

    Hoi!

    Jeetje wat heftig zeg, wat je allemaal hebt meegemaakt. Dat is zeker niet niks. Nog gecondoleerd met je moeder. Stress kan inderdaad snel ervoor zorgen dat je menstruatie uitblijft.

    Ik zelf heb ook een keer de angst gehad dat ik zwanger was omdat ik overtijd was. Hierdoor kreeg ik alleen maar meer stress en was ik erg gespannen. Ik hoopte elke keer dat ik gewoon ongesteld zou worden. Pas toen ik me er bij neer had gelegd dat ik niet ongesteld kon zijn, en de stress van die periode voorbij was, werd ik ongesteld. Ik had me dus druk gemaakt om niks.

    Een bezoekje aan de gynaecoloog is nooit verkeerd. Probeer je maar niet te veel zorgen te maken. Misschien sla je gewoon één keer over. De gynaecoloog zal je misschien gerust kunnen stellen. Dan is er weer wat meer rust in je lichaam en hoofd. Dat schilt hopelijk al heel veel. Succes!

    Reageer
Reageer op: Uitblijven menstruatie en stress


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief