Gynaecoloog bij vreemde cyclus is onzin? en hoe normaal is dit?

  • #1

    Vraagje... mijn menstruatiecyclus is al vanaf het begin (nu 15 jaar geleden) apart vind ik. Echt regelmaat heeft er nooit in gezeten, hoewel het soms beter is. Nou is dat natuurlijk geen wereldramp maar wel lastig. En ik ben toch ook wel benieuwd waar het door komt.
    Een arts waar ik was (ook ivm andere klachten) adviseerde dit eens te laten uitzoeken bij een gynaecoloog. Mijn huisarts zou daar dan de verwijzing voor geven. Ik kwam bij een vervanger terecht en zij vond het echt onzin. Gewoon de pil nemen en klaar. Nou ben ik absoluut geen fan van de pil. Ik voel me er gewoon er een stuk minder fit bij, word er misselijk van e.d. Maar goed, wie weet reageer ik beter op andere merken of een pil met wat andere samenstellingen.

    Paar voorbeelden uit de cyclus :
    - 24 dagen licht bloedverlies, daarna 7 dagen wat zwaarder en nog 1 dag licht.
    - 8 dagen, waarvan 5 weinig, 5 dagen niks, 2 dagen weinig, 10 dagen niks, 4 dagen weinig, 1 dag veel, 5 dagen normaal, 1 dag veel, 5 dagen normaal.
    - 16 dagen, waarvan 13 weinig bloedverlies
    - 7 dagen, daarna 10 dagen niks, een dag bloedverlies, twee dagen niks, 5 dagen licht (tot nu toe)

    Allemaal heel normaal? Ik kan het niet goed inschatten. Omdat ik dus tegenstrijdige dingen hoor. Van 'heel normaal' tot 'laat het uitzoeken'. Nu krijg ik hier misschien weer tegenstrijdige reacties, maar ik heb gewoon even behoefte aan meer meningen.

    Reageer
    #2

    Wat is de gemiddelde duur van je cycli?
    Je beschrijft achtereenvolgens een periode van:
    32 dagen
    46 dagen Dit zouden 2 cycli kunnen zijn....
    29 dagen
    en nu 22 dagen....

    Helemaal normaal is dat niet op die manier..ik zou toch nogmaals naar de gynaecoloog gaan. Kijk dan dat je niet bij een vervanger terecht komt. Maak dan een afspraak bij de betreffende gynaecoloog zelf.

    Overigens klopt het wel dat het probleem waarschijnlijk op te lossen is door de pil te gebruiken. Er is ook niet altijd een oorzaak te vinden, maar er zou wel eens goed naar gekeken moeten worden.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. De gemiddelde duur van een cyclus? Geen idee... volgens mij is er geen peil op te trekken. Maar ik zal eens kijken of ik er toch iets van een gemiddelde in kan ontdekken. Ik bedoelde trouwens dat ik bij de vervanger van de huisarts kwam. Ik heb dus nog geen doorverwijzing naar een gynaecoloog. Ze deed alsof ik onzinnig bezig was, dus ik heb het erbij laten zitten toen. Maar als ik het perse wil, verwijst ze met tegenzin wel door. Ja, dat was niet assertieve reactie van me 🙂 Maar ze had/heeft me aan het twijfelen gemaakt.

    Reageer
    #4

    Ik zou dan toch maar een verwijzing vragen voor de gynaecoloog.

    Reageer
    #5

    In ieder geval naar de dokter. Wel hebben veel vrouwen te maken met oestrogeendominantie. Het oestrogeen is wat hoger in vergelijking met het progesterongehalte. Het kan goed zijn om de hormonenboel te laten uitzoeken. Daar zijn testen voor. Als je googelt op oestrogeendominantie kom je vanzelf allerlei informatie tegen. De voeding aanpassen allereerst, weinig koolhydraten vooral, progesteroncrème kan helpen en veel mensen komen jodium tekort, wat heel belangrijk is voor de hormonen. Hier moet je wel erg voorzichtig mee zijn, vooral als je een schildklieraandoening hebt. De pil kan wel verlichting geven maar maskeert het eigenlijke probleem en kan juist zorgen voor oestrogeendominantie en een verstoring van de biochemie in je lijf.

    Reageer
    #6

    Dank je wel voor je reactie. Ik heb even gezocht op 'oestrogeendominantie'. Ik herken allerlei klachten (wat op zich niet alles zegt, dat weet ik 🙂 ) Maar sommige dingen zijn juist helemaal tegenovergesteld. Zo is mijn metabolisme bijvoorbeeld juist erg snel. Ik weeg vrij weinig terwijl ik normaal of veel eet.
    Volgens de huisarts deed mijn uiterlijk niet denken aan een hormonale verstoring. Omdat ik er gewoon vrouwelijk uitzie.
    Dus ik ben benieuwd. Ik ben het er mee eens dat de pil symptoombestrijding is. De echte oorzaak (wat dat ook mag zijn)wordt er niet mee aangepakt.

    Reageer
    #7

    Schildklier is trouwens wel eens getest, was prima

    Reageer
Reageer op: Gynaecoloog bij vreemde cyclus is onzin? en hoe normaal is dit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief