Implanon in combinatie met..?

  • #1

    Vanaf mijn 14e slikte ik de pil ivm ernstige menstruatieklachten, veel bloedverlies, hevige buikkrampen, braken enz.
    Dit is tot 1,5 jaar geleden altijd goed gegaan, totdat ik last kreeg van tussentijdse bloedingen, vrijwel altijd bruine afscheiding.

    In overleg met de dokter ben ik overgegaan op een andere anticonceptiemiddel, de Implanon, een hormoonstaafje dat zich in je bovenarm bevind. Ik heb het staafje nu ongeveer een half jaar, maar helaas doet het nog steeds niet naar mijn verwachtingen. Zo ben ik al regelmatig meerdere weken achter elkaar ongesteld geweest waar bijvoorbeeld maar een week tussen zat dat ik niet ongesteld was..

    De reden waarom ik de Implanon nog niet heb laten verwijderen is omdat ik ongesteld ben en nauwelijks tot geen buikkrampen heb en de hoeveelheid bloedverlies een stuk minder is.

    Mijn vraag is of dat er een mogelijkheid bestaat dat ik naast de Implanon nog een andere pil erbij kan slikken die dit probleem op kan lossen...

    Reageer
    #2

    Het eerste halfjaar kan onregelmatig bloedverlies een van de bijwerkingen van de Implanon zijn. Ik zou dus nog even afwachten en kijken of er nog verandering optreedt. Als dat niet zo is overleg dan met de huisarts wast een eventuele oplossing zou kunnen zijn.

    Reageer
Reageer op: Implanon in combinatie met..?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief