Doorbraakbloeding zonder pil?

  • #1

    Hallo,

    Sinds een half jaar heb ik last van tussentijds bloedverlies. Het is altijd halverwege mijn menstruatiecyclus en de ene keer is het weinig bloed en soms is het wat meer. Meestal duurt het 1 of 2 dagen en soms 5. Het is er nooit constant, maar vooral normale afscheiding met 1 of 2 keer per dag wat bloed erbij.

    Omdat het altijd halverwege is (dus rond mijn eisprong) ga ik ervan uit dat het een ovulatiebloeding is. Ik heb dit wel vaker gehad, maar nooit zo'n lange periode achter elkaar. Ik ben nog maagd en niet aan de pil (nooit geweest).

    Herkent iemand dit? Heeft dit met hormoonschommelingen te maken? Kan ik hier iets aan doen, bijvoorbeeld eetgewoonten aanpassen oid, of gaat dit vanzelf over?

    Misschien handig om erbij te vermelden dat ik veel stress heb gehad in het afgelopen half jaar en dat ik ook een paar kilo ben aangekomen na afgelopen zomer (wat veel is voor mijn figuur/bouw).

    Reageer
    #2

    Stress en gewichtstoename kan wel invloed hebben.
    Misschien is het goed om toch eens naar de huisarts te gaan met de klachten en een verwijzing naar de gynaecoloog te vragen.

    Reageer
    #3

    Ik ben sinds maart 2016 gestopt met de pil.ik heb de eerste tijd een regelmatige cyclus gehad tussen de 25 en 27 dagen.Nu heb ik enige maanden dat mijn cyclus erg schommelt de laatste keer was het 20 dagen en als ik dan ongesteld word duurt het korter 2a3 dagen. Ik ben daarna een paar dagen niet ongesteld en dan ineens ga ik weer vloeien. Zoals afgelopen periode. Ik werd 1-11 ongesteld tm 3-11 daarna was ik 4,5 en 6 niet meer ongesteld en nu werd ik vanavond 7-11 weer ongesteld donker bloed en slijmerig. Ik wil heel graag zwanger worden maar kan mijn lichaam niet meer pijlen en kan niet bereken wanneer ik het meest vruchtbaar ben.
    Ps een paar maanden geleden naar de huisarts geweest omdat het probleem toen ook al speelde maar die zei dat het door de ontwenning kwam omdat ik de pil nu niet meer slik. Maar sinds dien geen verandering.
    Kan u mij misschien helpen en of advies geven? Ik ben een beetje radeloos, omdat ik niet meer weet wanneer ik en mij partner gemeenschap moeten hebben om zwanger te worden.

    Reageer
    #4

    Het ontwennen van de pil zou nou wel voorbij moeten zijn. Aangezien het toch weer even geleden is dat je bij de huisarts was, zou ik nu dan toch weer terug gaan.
    Als je menstruaties onregelmatig zijn, is het inderdaad erg moeilijk om een vruchtbare periode te bepalen.
    Je moet dan van gemiddelden uitgaan. Het gemiddelde van de laatste 3 menstruaties. Dat kun je ongeveer een vruchtbare periode berekenen.

    Reageer
Reageer op: Doorbraakbloeding zonder pil?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief