Pil vergeten met resultaat bloedingen

  • #1

    Hallo, ik ben een meisje van 16 jaar. Ik neem al vanaf begin dit schooljaar de pil. Ik heb een speciale app die me elke morgen er aan herinnert dat ik hem moet nemen. Na mijn vorige stopweek ben ik zoals gewoonlijk aan mijn nieuwe strip begonnen (21 pillen). Ik had al 13 pillen genomen toen ik besefte dat ik 3 dagen ervoor vergeten was mijn pil te pakken. Ik wist niet wat ik moest doen en heb de vergeten pil dan toch maar ingenomen. Nu kreeg ik die zelfs dag nog plotselinge bloedingen. Ik dacht dat het maar voor een dagje was, omdat ik het de allereerste maand dat ik de pil nam ook een dagje had. Niet dus, ze blijven maar aanhouden, die bloedingen, nu al de 5de dag. Dus ik veronderstel dat het mijn regels zijn die te vroeg zijn gekomen. Het bloed is wat donkerder en minder veel dan mijn gewone regels. Maar ik blijf wel tussendoor mijn pil verder pakken. Kan het zijn dat van 1 vergeten pil mijn regels vroeger komen of zijn het toch lange bloedingen? En binnen 4 dagen is mijn strip op en moet ik in principe aan mijn stopweek beginnen. Moet ik dat nog doen? Of moet ik direct beginnen met mijn volgende strip? Ik zit echt met een slecht gevoel in mezelf omdat ik me had voorgenomen dat dit nooit zou gebeuren dat ik eentje zou vergeten. Kan iemand me helpen en me zeggen wat ik kan/moet doen?

    Reageer
    #2

    Na 3 dagen heeft het weinig zin om de vergeten pil alsnog te pakken. Omdat je de pil was vergeten is er een doorbraakbloeding ontstaan. Dat is een normaal verschijnsel. Je kunt gewoon deze strip afmaken en een stopweek inlassen of zonder stopweek doorgaan met de nieuwe pil. Als je ervoor kiest om nu een stopweek in te lassen kan het zijn dat je bloeding in de stopweek uitblijft omdat je ze al hebt gehad.

    Reageer
    #3

    Wordt mijn cyclus dan weer normaal of schuift die dan op?

    Reageer
    #4

    Je cyclus wordt door de pil bepaald. Dus de volgende stopweek zul je dan weer je onttrekkingsbloeding krijgen

    Reageer
Reageer op: Pil vergeten met resultaat bloedingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief