Erg veel bloedverlies na stoppen met orgametril

  • #1

    Ik ben al mijn hele leven erg onregelmatig ongesteld. Omdat ik het vaak word bij stresssituaties (vakanties, onverwachte uitjes, verjaardagen) heb ik van de huisarts voor mijn vakantie vorige week orgametril gekregen, om de menstruatie uit te stellen.
    Ik ben sinds half augustus ongesteld, begin september met de medicatie begonnen, maar het hielp niet, ik ben toch de hele vakantie ongesteld gebleven. Bij thuiskomst afgelopen maandag ben ik gestopt met de medicatie (omdat het toch niet hielp) maar sinds die dag verlies ik abnormaal veel bloed en ik heb ook veel buikpijn. Binnen een half uur lek ik door, met de grootste maat tampons en een inlegkruisje. Het bloed loopt er in een straal uit alsof ik continu zit te plassen, ik denk dat ik zonder overdrijven in een uur een theekopje vol bloed verlies, mijn moeder zei dat zij zelfs na haar zwangerschap niet zoveel bloed verloor als ik nu doe.

    Is dit iets waarvoor je naar de dokter moet, of is dit 'gewoon' een heftige menstruatie doordat ik na 2 weken met die pillen gestopt ben? Nu we 5 dagen verder zijn en het alleen maar erger en pijnlijker lijkt te worden begin ik me een beetje zorgen te maken, maar ik ben absoluut niet iemand die snel naar de dokter gaat, en zeker met klachten als deze zit ik maar te hopen dat het zo snel mogelijk uit zichzelf over gaat.

    Groetjes,

    Roos

    Reageer
    #2

    Beste Roos,

    Dat is erg veel bloedverlies. Je hebt ook pijn begrijp ik? Ik denk dat de huisarts niet veel kan doen, maar als je het niet vertrouwt of je krijgt klachten van bloedarmoede of hevige krampen, dan zou ik zeker even gaan. Als deze periode voorbij is, is het dan een idee aan de pil te gaan? Dan kan je je menstruatie zelf regelen.

    Reageer
    #3

    Vriendelijk bedankt voor het meedenken, wat u zegt is een beetje wat ik zelf ook in gedachten had. Ik heb veel last van kramp (dat heb ik normaal nooit bij mijn menstruatie) maar ik ga ervan uit dat dit alles komt door het stoppen met die medicatie. Al lees ik ergens anders weer op internet dat orgametril zorgt voor bloedingen die veel lichter en korter zijn dan normale menstruaties, dat gaat voor mij duidelijk niet op. Ik heb nu al 5 dagen heftige bloedingen, soms denk ik opeens, zit ik nu in mijn broek te plassen? Maar dan is het allemaal bloed wat eruit komt, ook al heb ik een kwartier eerder me nog verschoond. Mijn slaapkamer en wc zijn net een crime scene af en toe.

    Ik kijk het nog even aan tot maandag, als ik dan nog zoveel buikpijn heb ga ik naar mijn huisarts, als hij niets voor me kan doen kunnen we misschien alsnog wel bespreken wat voor medicatie of pil mij zou kunnen helpen in de toekomst.

    Groetjes en bedankt voor het snelle meedenken,

    Roos

    Reageer
Reageer op: Erg veel bloedverlies na stoppen met orgametril


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief