Tussentijdse bloeding of vroege menstruatie?

  • #1

    Ik werd altijd rond de 30ste ongesteld. In februari 2012 werd ik ineens rond de 15e ongesteld en dat heeft een tijdje aangehouden. In april kreeg ik last van veel stresssymptomen en werd de menstruatie minder en steeds een paar dagen vervroegd (15 april, 12 mei, 10 juni, 8 juli). Ik had verwacht rond 8 augustus weer ongesteld te worden maar nu werd ik gisterenochtend (29 juli) met een bloeding wakker. Ik had die avond ervoor al wat bloedverlies dus ging met een tampon slapen. De volgende ochtend trok ik de tamponn eruit (sorry klinkt heel vies) en toen kwam er zoals ik me kan herinneren nog een stroom wat waterig bloed achteraan. Vandaag had ik ook nog duidelijk bloedverlies maar in de avond was mijn tampon bijna helemaal schoon.

    Even wat extra informatie: ik ben in de maanden juni en juli heel weinig actief geweest. Gestopt met sporten (seizoen afgelopen) en heel veel thuis gezeten omdat ik wilde genieten van de vakantie. Ik ben vorige week zaterdag 21 juli t/m 28 juli op een kamp geweest waar ik juist heel actief ben geweest. Ik heb daar geen minuut van de dag stilgezeten. Tijdens het kamp heb ik elke dag een tampon gedragen omdat ik rond de ovulatie vaak last heb van wat natte afscheiding en ik wilde me daar niet aan hoeven storen op het kamp. Was dus preventief.

    Ik weet nu niet zeker of de bloeding van deze dagen door een vroege menstruatie komt of dat het een hevige tussentijdse bloeding is. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Ik ben niet aan de pil (nooit geweest) en nog maagd. Op internet lees ik dat ik het een paar maanden moet aankijken en bijhouden. Ik ga liever niet naar de dokter.

    Reageer
    #2

    Ik heb trouwens soms last van spotting tijdens de ovulatie. En kan je ook een doorbraakbloeding hebben als je de pil niet slikt?

    Reageer
    #3

    Het uitblijven van de menstruatie en onregelmatige menstruaties ontstaan meestal door een hormonale ontregeling: het evenwicht tussen de vrouwelijke hormonen (oestrogenen en progestagenen) raakt verstoord. Dit kan geen kwaad. Mogelijk is er geen eitje tot rijping gekomen tijdens de cyclus. Ook bij veel sporten, afvallen of gewichtstoename kan het hormonale evenwicht verstoord raken. Tenslotte kan ook een spannende situatie of ingrijpende gebeurtenis het evenwicht verstoren. Meestal is dit tijdelijk.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGZiektebeschrijvingen/NHGZiektebeschrijving/Z105.htm

    Reageer
Reageer op: Tussentijdse bloeding of vroege menstruatie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief