Menstruatie of toch niet ?

  • #1

    Ik ben 4 mei begonnen met een nieuwe strip. Ik heb toen onveilig seks gehad met me vriend maar 2 dagen later bleek dat ik de pil vergeten was ik wam er pas de volgende dag achter. Ik heb toen 2 pillen geslikt omdat het dus na die 12 uur was en op het tijdstip van de volgende pil. Dit is allemaal in mijn 1e week. Mijn cycles is 28 dagen. Ik heb na die 7 dagen vanaf de vergeten pil weer onveilig seks gehad dus in me 2e week alweer rond me eisprong.
    Sind ik de pil vergeten ben voel ik me raar en anders van binnen. Ik geef over, heb last van maagzuur, onderbuik is hard, krampjes, me humeur slaat snel om, gevoelligere borste en tepels, hoofdpijn, slaap slechter en de afgelopen 2/3 dagen lijken mijn dromen echt alsof het echt gebeurt.
    Ben ook heel stom geweest ben na 2 weken, dus wanneer ik eigelijk met de 3e week moest beginnen, gestopt met de pil.
    Dat zou betekenen dat ik het vandaag moet worden, alleen zondag avond had ik heel lichtroze afscheiding, gistere alleen heel weinig donkerbruin bij het afvegen en later tot en met nu als ik naar de wc ga alleen donker rood met zwart bloed bij het afvegen.
    Ik beb voor de zekerheid sinds gistere maar een inlegkruisje gebruikt maar daar op zijn maar 3 druppels op te zien meer niet :s
    Ik heb dit allemaal nog nooit meegemaakt. Mijn menstruatie loopt altijd het zelfde. Nooit een dag eerder of een dag telaat altijd op een dinsdag.

    Is dit dan toch me menstruatie die gewoon eerder begint dan normaal of toch niet ?
    Kan iemand me helpe ? Ben echt radeloos.

    Reageer
    #2

    Snap niet dat je niet even een zwangerschaptest doet als je zo radeloos bent

    Reageer
    #3

    Heb ondertussen een zwangerschapstest gedaan naar deze was negatief. In de eerste week dat ik weer met de pil ben begonnen verloor ik een harde gele korrel wat op een vruchtje leek. Hierna ware alle klachte weg maar heb ik ze vervolgens nu weer :s

    Reageer
    #4

    Wanneer je de pil op de juiste manier inneemt, is de kans op zwangerschap uiterst klein. Als je op de eerste dag van de menstruatie met je eerste pilstrip begint, ben je vanaf dat moment tegen zwangerschap beschermd. Wanneer je op een andere dag begint, ben je niet direct beschermd. Gebruik dan gedurende de eerste zeven dagen dat je de pil slikt ook nog een condoom als je wilt vrijen.

    Wanneer je de pil steeds op tijd inneemt, ben je voortdurend beschermd. Ook tijdens de stopweek ben je dan veilig. Soms is er in de stopweek weinig of geen bloedverlies. Het kan ook voorkomen dat je tussendoor wat bloed verliest, terwijl je nog niet in een stopweek bent. Ook dan ben je tegen zwangerschap beschermd (mits je geen pillen vergeten hebt).

    De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa).

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3b.htm

    Reageer
Reageer op: Menstruatie of toch niet ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief