Menstruatie perikelen

  • #1

    Hey allemaal,

    Ik heb de topics over menstruatie en dan met name over weefselverlies/bloedstolsel allemaal eens doorgelezen omdat ik zelf ook met een vraag zit. Helaas heb ik nog geen antwoord kunnen vinden, dus misschien kunnen jullie mij helpen.

    Mijn menstruatie is al vanaf het eerste begin zeer onregelmatig. De ene keer na 4,5 week, dan na 8 weken, 5 weken, 7, 6 etc. Geen touw aan vast te knopen. Verder heb ik altijd een hele lichte menstruatie (altijd gehad): het (minimale) bloedverlies duurt hooguit 1,5 dag en ik kan alles makkelijk opvangen met maandverband. Opvallend vind ik wel dat ik wel altijd enorm veel last heb van bloedstolsel/slijmstrengels tijdens de menstruatie. Aangezien de verklaringen voor deze bloedstolsels in de bestaande topics worden gekoppeld aan een heftige menstruatie, vraag ik mij toch af of de bloedstolsels in mijn geval ook 'normaal' zijn.

    De laatste 2x overkwam mij ook het volgende (wat ik toch wel opmerkelijk vind): ik werd ongesteld - wat ik merkte aan krampen en licht bloedverlies. Vervolgens gebeurde er de 12 uur daaropvolgend bijna niets (slechts heel licht bloedverlies) en daarna kwam de menstruatie pas echt op gang. Na een dag was het weer klaar. Herkent iemand dit?

    Ik ben overigens 21jr en gebruik geen anticonceptie (ook nooit gebruikt).

    Alvast bedankt voor de reacties!

    Reageer
    #2

    Iemand? Niemand? ๐Ÿ™

    thanks,
    Mies

    Reageer
    #3

    Lees de patientenbrief van het NHG over [u]Onregelmatig vaginaal bloedverlies[/u]
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU8b.htm

    Reageer
    #4

    Dank voor de reactie. Ik heb al een hoop patientenbrieven gelezen (al ik heb degene je net gepost hebt, gemist!) Helaas is dit niet wat er bij mij aan de hand is....

    Het bloeverlies is bij mij altijd hetzelfde (= weinig en met bloedstolsels). Aangezien in vorige topics bloedstolsels worden gekoppeld aan een heftige menstruatie, vraag ik mij af hoe ik er dan aan kom!

    Nogmaals dank voor het meedenken en de reactie!

    Reageer
    #6

    Anoniem.....ik heb alle topics al gelezen voordat ik dit topic opende!! En daar zit NIET tussen wat ik ervaar!!!

    Reageer
    #7

    Hoe weet je dat van alle mogelijke genoemde diagnosen er geen enkele voor jou geldt?

    Ben je bij de huisarts geweest en heeft de huisarts alle onmogelijke diagnosen uitgesloten?

    Zonder interventie van een arts is er geen zekerheid te bieden over de oorzaak van jouw bloedverlies, dus ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je bedoelt zonder een arts te hebben geraadpleegd.

    Reageer
    #8

    @ Ikke: Sorry ik heb mij misschien verkeerd uitgedrukt. Wat ik bedoel is dat ik mijn klachten niet herken in de klachten die in andere topics zijn beschreven. Vandaar dat ik een nieuw topic heb geopened.

    De topics die bovenstaand door anoniem zijn gepost gaan in bijna alle gevallen over menstruatieklachten in combi met een [u]heftige[/u] menstruatie. Het punt is dus dat ik alles behalve een heftige menstruatie heb en dat ik mij daarom afvroeg of anderen zich hier in herkennen en eventueel weten wat dit is (en misschien is het wel gewoon de natuur en valt er geen 'diagnose' op te plakken...ook prima)!

    Ik heb mij inderdaad nog niet laten onderzoeken door een arts omdat ik eerst hier eens wilde kijken of er wat boven kwam drijven! Compleet uitsluiten kan ik bepaalde 'diagnoses' dus niet, maar ik kan zeker wel aangeven of ik mij in bepaalde klachten kan herkennen of niet!!

    Mijn vraag is alleen: wie (her)kent de combinatie lichte menstruatie met verlies van bloedstolsels!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik weet dat deze topic van een aantal maanden terug is, wellicht dat je hier nog iets aan hebt/of iemand anders.

    Onregelmatige menstruatie lijkt mij niet heel raar: ikzelf had dat ook altijd, ben nu al weer 7 jaar aan de pil. Maar tijdens een stopperiode (1 jaar) was het gewoon onregelmatig. (ter info, ik ben 24). wees blij dat het kort duurt ๐Ÿ˜‰ en stolsels heb ik zolang als ik kan heugen last van: en ik heb denk ik een 'gemiddelde' menstruatie (minder nu ik aan de pil ben).

    Wederom, heb ik ook eerst krampen, dan gebeurt er weinig en dan wordt ik de volgende dag pas echt ongesteld.

    Maar het best advies blijft toch; als je het allemaal niet vertrouwt, even langs de huisarts. Wellicht is de pil of iets anders wel een goede optie voor jou!

    Reageer
Reageer op: Menstruatie perikelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief