zware pijn buik

  • #1

    Goedemiddag, ik heb een vraag: ik heb een cyles van 33 dagen. Rond de helft heb ik last van middenpijn, zo rond de ovulatie. Nu zou ik eigenlijk vandaag ongesteld moeten worden, maar sinds een week heb ik ontzettend last van de rechterkant van mijn buik. Constant een zeurderig gevoel, bij het bewegen zelfs zware steken. Dit heeft toch niks te maken met ovulatie. Mijn buik rommelt veel, en de pijn aan de rechterzijde gaat maar niet weg. Het maakt me een beetje misselijk en ik voel me er gewoon niet lekker meer door. Als dit zou komen van de menstruatie, het kan toch niet zo zijn dat ik rond de eisprong een week pijn heb en een ruime week voor ik ongesteld wordt? Met de ongesteldheidsweek heb ik dus zo'n 3 van de 5 weken last. En deze pijn zal niet betekenen dat ik zwanger ben toch? Bvd

    Reageer
    #2

    Zwanger? Zwangerschapstest!

    Reageer
    #3

    he zit met het zelfde probleem als jou.
    heb enorme steken aan mijn rechterkant van mijn buik ben misselijk en heel erg vermoeid. kan op alle rare plekken zo in slaap vallen.
    heb daarnet nog een zwangerschapstest gedaan en daaruit blijkt dat ik niet zwanger ben. wil ook wel weten hoe ik hier van af kom.
    groetjes alicia

    Reageer
    #4

    Hoi,
    ik heb gisteren ook een zwangerschapstest gedaan, ook negatief. Nu ben ik een dag overtijd, en heb geen pijn meer aan de rechterkant van mijn buik. Is ineens gestopt. Wacht nu tot ik ongesteld ga worden. Eigenlijk wel gehoopt dat ik zwanger zou zijn, want we zijn bezig, maar helaas... Als ik over een aantal dagen nog niet ongesteld ben nog maar eens testen en anders naar de huisarts. Die pijn was niet te harden, kon niet eens opstaan of zitten zonder pijn te hebben. Ik heb wel een ovulatie geah, ruim 2 weken geleden want die kan ik altijd voelen dmv een week pijn in mijn onderbuik, maar de pijn aan de rechterkant van mijn buik, net onder de ribben, heb ik eerder niet gehad. We wachten af.

    Reageer
    #5

    Ja dat doe ik ook wel en ja ook ik vond het jammer dat mijn test negatief was wij willen juist ook heel graag kinderen hebben. Ik zit ook op het internet te zoeken wat het dan wel zou kunnen zijn.

    Reageer
    #6

    Buikpijn is een van de meest voorkomende maar ook een van de moeilijkste klachten voor een huisarts.

    Buikpijn is bijna altijd onschuldig en gaat ook vanzelf weer over. Soms is er meer aan de hand.

    Het uitvinden van de juiste diagnose is alleen mogelijk met de juiste anamnestische gegevens, lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek (soms) en eventueel verder beeldvormend onderzoek (heel soms) als echoonderzoek, röntgen, MRI en CT.

    Hier kunnen we alleen maar praten over je klachten en symptomen; we kunnen geen onderzoek doen. Maar je kunt wel meer vertellen over je klachten.

    Dit zijn vragen die de huisarts zou stellen bij de anamnese, (een soort vraaggesprekje):
    Wat voor soort pijn is het (stekend, zeurend, anders?
    Waar zit het (boven, links van...)?
    Wanneer heb je last (eten, slapen, voor/na/tijdens)
    Hoe is je ontlasting (hoe vaak, dik, dun)?
    Heb je vaginale afscheiding (hoe ziet het eruit/ruikt het)?
    Plas je normaal (geen pijn, branderig gevoel)?
    ...enzovoort.

    Vaak blijkt het dat de patiént goed onder woorden kan brengen wat er aan de hand is, en is het voor de huisarts gemakkelijk te bepalen wat er aan de hand is. Dus als je naar de huisarts gaat (?), omschrijf je klacht dan zo duidelijk mogelijk.
    Zeker bij iets als buikpijn!

    Reageer
    #7

    dank je voor je reactie en ik ga zeker even naar de huisarts, om te kijken wat er nou aan de hand is.
    Meschien dat ik daarna meer te weten kom waarvoor ik van de stekken heb in mijn buik en waarom ik zo misselijk en moe ben.

    Reageer
    #8

    hoi

    ik heb ook buikpiln enzo
    nu blijkt dat ik endomitrose heb....
    ben ik mooi klaar mee!!!
    ga maar vlug naar de dokter toe.

    groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dankjewel voor je antwoord. Moet eerlijk bekennen dat ik even op moest zoeken wat het betekend. Heb ook gelezen wat de klachten dan zijn. Heb zelf geen last van pijn bij het plassen of poepen, wel toch weer die zeur pijn in m'n buik. Maar zoals ik zei had ik 2 dagen geleden al ongesteld moeten worden, en dat ben ik nu nog steeds niet, dus wie weet komt die buikpijn daar vandaan. Wacht nog even af... als ik volg week nog niet menstrueer, ga ik even naar de huisarts. Want ik vind het vreemd dat ik ruim 2 weken geleden wel een eisprong heb gehad, en nu wederom flinke buikpijn, maar niet ongesteld ben geworden. Veel sterkte Mo.

    Reageer
    #10

    pijn rechts, net onder de ribben wijst op iets anders, dit is geen onderbuikpijn.
    je kunt last van maag/darmen of galblaas hebben, ook misselijk wijst hierop.
    je kunt inderdaad ook zwanger zijn als je nog niet ongesteld bent, dus altijd testen.
    Maar mocht je niet zwanger zijn en de klachten blijven, ga dan even naar de huisarts voor een diagnose.
    Sterkte en succes, Brenda

    Reageer
    #11

    Ik heb niet ecth zware buikpijn, maar heb vorige week 2 dagen lichte afscheiding gehad, 10 dagen voordat ik mijn periode moet krijgen, ben nu 2 dagen beetje misselijk af en toe en heb een licht zeurende buikpijn onderin me buik.Wat kan dit betekenen?? moet morgen ongi worden.

    Reageer
Reageer op: zware pijn buik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief