Menstruatie blijft weg

  • #1

    Na mijn laatste bevalling, nu bijna 10 jaar geleden, ben ik nooit meer ongesteld geweest. Het leek logisch omdat ik eerst een spiraaltje heb gehad en daarna de prikpil. Niks aan de hand. Maar nu gebruik ik sinds ruim een half jaar weer de slikpil en mijn menstruatie is nog steeds niet terug ondanks dat ik na elke strip een stopweek inlas. Ik heb wel bepaalde klachten zoals pijnlijke borsten voor de stopweek. Verder ben ik voor zover ik weet gezond. Is dit normaal en moet ik een arts bezoeken?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het wel goed is om naar de gynaecoloog te gaan. Vraag aan de huisarts een verwijzing

    Reageer
    #3

    De pil en vooral de prikpil kan je eigen systeem flink platleggen en dat komt niet altijd vanzelf weer in orde. Ik ben een voorstander van om het zoveel mogelijk te herstellen op de natuurlijke manier. Hormonale anticonceptie kan tekorten in je lichaam geven, zoals onder andere zink, wat juist erg belangrijk is voor de hormonen. Ook gammalinoleenzuur is belangrijk voor je hormonen.

    Hormonale anticonceptie versterkt ook een toestand van oestrogeendominantie. Dat is op zich bij te sturen, alleen weet ik niet of je menstruatie daarvan terugkeert. Een wegblijvende menstruatie wordt ook wel gelinkt aan pcos. Kan je ook het een en ander over vinden op internet.

    Wat de hormonen ook kan reguleren is een homeopatisch middel, pulsatilla. Je zou kunnen overwegen om een natuurarts te consulteren.

    Reageer
Reageer op: Menstruatie blijft weg


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief