Stoppen Wellbutrin XL

  • #1

    Hoi, hierbij advies gevraagd.
    Ik slik 6 a 7 maanden Wellbutrin 300 mg XL.
    Deze wil ik graag stoppen in verband met toegenomen angst.
    Depressieve gevoelens zijn stuk minder maar de angst is bijna net zo erg.
    Ik kom net terug van de specialist en ben vergeten dit te melden. Een maand geleden wou ik ook al stoppen hiermee maar de arts wilde er niet aan meewerken, zelfs geen dosering verlaging. Nu ga ik het dus op eigen houtje doen, want wanneer is dan wel het goede moment om te stoppen? Nooit, verwacht ik.

    Nu is het probleem met wellbutrin xl 300 mg dat het een langdurige (24 uur) werking heeft, dus ik kan hem niet door de helft delen. Als ik er de helft van pak gaat de langdurige werking ervan af en heb ik dus 150mg kortwerkend.

    Hoe kan ik wellbutrin na 6 maanden het beste stoppen met enkel de 300mg wellbutrin in huis? Nogmaals, het zal niet de goede methode zijn, maar wanneer een arts niet mee wilt werken moet ik het toch op eigen houtje doen. Wat zijn mijn opties? Help s.v.p. wat kan ik verwachten als ik wellbutrin ineens stop? Ik slik als antidepressivum ook nog mirtazapine dus...

    Bedankt alvast

    Reageer
    #2

    Bekende bijwerkingen van het middel zijn: "Angst, nervositeit en opwinding".
    Je kunt een pilletje gewoon door midden knippen met een schaar, dat doe ik dagelijks bij verschillende pillen. Je moet zelf een beetje emmeren wat de beste dosis is. Je arts schrijft voor wat het meest gebruikelijk is.

    Reageer
    #3

    Je kunt de welbutrin NIET delen. Het is een tablet met gereguleerde afgifte.
    Het is niet verstandig om het middel te stoppen zonder medeweten van de behandelaar.
    Er in 1x mee stoppen zal ongetwijfeld onttrekkingsverschijnselen veroorzaken.
    Je kunt de arts om een lagere dosering vragen om daarmee dan af te bouwen.

    Reageer
    #4

    Natuurlijk kun je dat wel delen, wedden?
    En doe eens iets aan je toetsenbord, het wordt steeds erger.

    Reageer
    #5

    Dat is het probleem juist Tandor. De arts heb ik hier niet in mee. Deze wilt niet dat ik afbouw omdat hij denkt dat ik dan weer depressief wordt. Maar voor depressie slik ik toch mirtazapine dus? wat denkt u?
    En ik wil deze medicatie niet voor altijd blijven slikken. Wat zijn de ontwenningsverschijnselen bij abrupt stoppen dan?

    alvast bedankt

    Reageer
    #6

    De onttrekkingsverschijnselen zullen vooral uit angst- en paniekaanvallen bestaan en de bjjwerkingen zoals die in de bijsluiter zijn beschreven.
    Je gaf zelf al aan, dat je depressieve gevoelens minder zijn, minder is niet weg. Dal zal ook de reden zijn waarom de arts bang is voor een terugval in de depressie. Het is niet alleen de mirtazapine die tegen de depressie is.
    Misschien ben je toch iets te optimistisch.
    Cold turkey stoppen raad ik in ieder geval af

    Reageer
    #7

    Ik gebruik nu al jaren wellbutrin 300 mg. Dat met die angsten herken ik wel. Het heeft me wel jaren geholpen. Er wordt aangeraden in het voorjaar te stoppen,  omdat er dan genoeg daglicht is. In de herfst/ winter heb je meer kans op terugslag. Ik ben nu begonnen met CBD olie minimaal  7%. Dit helpt ook tegen depressie, ADHD, angststoornis. Ik raad je toch nog een keer aan terug te gaan naar de arts eventueel een andere arts om het eerst te verlagen naar 150 mg om af te bouwen.

    Reageer
    #8

    Wat kan helpen voor je hele gezondheid en bij het eventueel stoppen met een antidepressivum is om goed voor je voeding te zorgen. Beter ongeraffineerde producten eten en zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabieler, wat beter is voor de werking van de neurotransmitters. Dat kan schelen in de angsten en depressies.

    Ook allerlei stoffen als magnesium, zink, vitamine b en d en omega 3 helpen, samen met aminozuren als tryptofaan de aanmaak van neurotransmitters als serotonine en melatonine. CBD-olie kan misschien helpen maar beter is om ook te zorgen voor een goede basis. Daarbij horen ook lichaamsbeweging en daglicht. Gebruik zelf 5htp. Voor mij nooit meer medicijnen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hai..ik heb vraag...ik kom er netdar mij welbrutin op is...kan maandag pas na apotheek. Hoe erg en gevaarlijk is dat? Groetjes maike

    Reageer
    #10

    Een heel weekend is lang. Neem contact op met de huisartsenpost voor een recept bij de dienstdoende weekend apotheek.

    Reageer
    #11

    Hoi, ik ben 10 dagen geleden cold turkey gestopt met wellbutrin 300 mg gereguleerde afgifte. Heb werkelijk nergens last van qua ontwenningsverschijnselen. Maar moet wel zeggen dat ik ook het idee had dat ze niets deden toen ik ze wel nam. Heb het een half jaar geslikt en voel me zoals gezegd nu niet merkbaar anders dan toen.

    Reageer
    #12

    Ik slikte een jaar lang 150 mg Wellbutrin per dag. Voelde me wel beter. Maar bij stoppen met Wellbutrin kreeg ik veel hoofdpijn. Het middel afbouwen is dus moeilijk, want ik krijg er veel hoofdpijn voor terug. Verder is het geen probleem denk ik om van 300, eerst over te stappen op een maandje 150 , en dan te stoppen. Misschien wel rekening houden met die mogelijke hoofdpijn en extra veel slapen in de week na het stoppen.

    Reageer
    #13

    Hoi,

     

    Ik slikte 5 jaar Wellbutrin 150 mg en ik kreeg er slapeloosheid van. Daarom wil ik ook minderen, want de laatste tijd was ik alleen maar druk in het hoofd en daartegen kreeg ik deze medicijnen. Ik deel de pil nu al een aantal weekjes door 4-en, dus ik slik een kwartje, maar durf nog niet helemaal te stoppen. Ik voel me erg leeg de laatste tijd, ik kan niet genieten van dingen en dat maakt mijn leven lastig. Iemand tips voor mij?

     

    Reageer
    #14

    @Hanna, Wellbutrin werkt wat anders dan andere antidepressiva. Antidepressiva die de heropname van serotonine tegengaan remmen ook de aanmaak van melatonine. Vanwege je slechte slapen denk ik bij dit middel iets vergelijkbaars. Sowieso zorgen medicijnen voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen.

    Wat kan schelen, is zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen ondersteunen. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B en Q10.

    Er zijn ook wel specifieke middelen maar die mogen niet altijd gecombineerd worden met antidepressiva. Dan zou je advies kunnen vragen op orthomoleculair gebied.

    Reageer
    #15

    ik werd na 3 jaar 450 mg Wellbutrin plots doodziek!

    moest coldturkey stoppen.

    Nu 2 maanden verder is de ellende nog niet voorbij maar het word steeds makkelijker.

    Ik had zo’n beetje alle bijverschijnsele en allergische reacties, wat een ellende.

    But it can be done, nu maar weer Ritalin.

    NB!!!!!

    het kapot maken van pillen met gereguleerde afgifte is EXTREEM DOM!!

    (mensen die dit een ander adviseren onderwerpen onbekenden aan een zéér gevaarlijk expiriment)

    ”lees de bijsluiter alvorens op internet te vissen”

    Reageer
Reageer op: Stoppen Wellbutrin XL


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief