Welk medicament afbouwen?

  • #1

    Dag allen,

    Ik heb een vraag waar mijn huidige psychiater moeilijk op kan antwoorden. Althans, ik krijg wel een antwoord, maar het is een erg onduidelijke beargumentatie.

    Ik gebruik momenteel
    -300 mg Wellbutrin (AD)
    -15 mg Mirtazapine (AD)
    -10 mg Abilify (AP)

    Ik had voornamelijk last van een zware depressie, en momenteel is dit nog "enkel" gedegradeerd tot desinteresse op een aantal vlakken, en een algemeen sombere stemming. Slapen ging voor geen meter, en ook eten, of een actief leven zat er niet in. Dit is na instelling op de medicatie wel wat veranderd, voornamelijk het slapen is beter geworden. Piekeren, stress, en sociale angst heb ik nog wel last van maar niet zo hevig als voorheen.

    Nu wil ik een medicament af gaan bouwen.

    Ik denk namelijk dat 3 van deze medicamenten mij in dusverre afvlakken dat ik me juist wat meer somber ga voelen of dat ik me te weinig interesseer in dingen. Mirtazapine helpt me wel echt slapen, wellbutrin geeft me net dat zetje activiteit en abilify dempt mijn angsten, maar doet mirtazapine dit ook al niet (?) Ik gebruik Mirtazapine echter nog maar 2-3 weken.

    Wat raden jullie mij aan?

    Grt,

    Barrie

    Reageer
    #2

    Maar dat is ook een heel moeilijke vraag .
    In principe zou e mirtazapine het makkelijkst af te bouwen zijn. Dit omdat je ze pas korte tijd gebruikt.

    Reageer
    #3

    Mijn zoon gebruikt al jaren 10 mg abilify. Kan het zijn dat je van dit medicijn erg afvalt? Hij is 1.85 m en weegt nog maar 66,2 kg

    Reageer
    #4

    Dat zou kunnen. Gewichtstoename en gewichtsafname zijn wel bekende bijwerkingen.

    Reageer
    #5

    Antipsychotica zorgen, net als de meeste medicijnen, voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam, waaronder vitamine A, B, C, D E en K, Q10 en carnitine. Daarnaast remmen ze de aanmaak van melatonine. Dit alles kan op de kortere of langere termijn klachten geven.
    Bij gevoeligheid voor psychoses of andere klachten waar het voor gegeven wordt, spelen vaak ook de voeding (suiker, exorfinen) en tekorten aan diverse voedingsstoffen, naast bijv een verhoogd koperniveau.

    Reageer
Reageer op: Welk medicament afbouwen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief