Gebruik Arkosterol

  • #1

    Na ander half jaar dokteren bleek dat ik mijn buikslagader voor 75% verstopt had, ben daarvoor gedoddert. Nu moet ik preventief bloedverdunners en chlorestorol verlagers slikken. Mijn chlorestorol is nooit te hoog geweest en na drie jaar statines te slikken ben ik overgestapt op Arkostrol. Van de statines deed mijn hele lichaam pijn en nadat ik 5 verschillende heb uitgeprobeerd ben ik uit mij zelf met Arkosterol begonnen. Volgens mijn huisarts is dit een goed middel maar verwijdert de "plak" niet die zich in de aders vastzet. Klopt dit.

    Reageer
    #2

    Het verwijderd niet de plaque in de bloedvaten maar dat doen statines ook niet bepaald. Ze voorkomen de aanmaak in de lever van cholesterol en zorgen dat er minder plaque aan de vaatwanden hecht.

    Laat wel minimaal 1 x per jaar je cholesterol checken.

    Reageer
    #3

    Recent onderzoek doet vermoeden dat Cholesterol helemaal het probleem niet is. Het probleem is vet.
    Simpel gezegd zijn er 2 soorten Cholesterol: HDL en LDL. Vooral LDL wordt als boosdoener gezien. Cholesterol wordt aangemaakt door ons lichaam, maar we krijgen het ook via voedsel binnen. HDL-Cholesterol vervoert vetten weer naar de lever, LDL-Cholesterol vervoert vetten via de bloedbaan naar de organen. Het probleem bij een verhoogd LDL-Cholesterol gehalte in combinatie met vet is dat veel vet-vervoerders (LDL-cholesterol moleculen) het vet vervoeren door de bloedbaan, maar het ook opgenomen wordt door de vaatwanden. Daardoor kan het door de vaatwanden opgenomen vet bultjes van vet vormen, net onder de ader-wanden, waardoor aderen langzaam worden dicht gedrukt.
    Kortom: ook LDL-cholesterol wordt aangemaakt door ons lichaam, we hebben het nodig, maar als we veel vet tot ons nemen, dan wordt er door LDL-Cholesterol veel vet vervoerd door de aderen en wordt dat ook opgenomen via de wanden van de aderen. Het vet slaat zich niet op in de aderen, maar net eronder waardoor de aderwanden worden dicht gedrukt. Zou er te weinig LDL-Cholesterol aanwezig zijn, dan zal meer vet in de bloedbaan aanwezig zijn dat zich direct tegen de vaatwand kan afzetten.
    (Bron: Quarks & Co, ergens in 2008 nota bene. Uit recent onderzoek is gebleken dat obese mensen niet eerder sterven dan slanke mensen, maar dat moet verder worden onderzocht).
    Sommige bloedverdunners (Acetyl-Salicyl-zuur bijv.) hebben niets met vet of Cholesterol te maken, die voorkomen dat bloedplaatjes in de bloedbaan aan elkaar gaan kleven.

    Reageer
Reageer op: Gebruik Arkosterol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief