Bloeddrukverlagers

  • #1

    Goede avond,

    Begin het jaar ben ik onder behandeling geweest bij een internist vanwege een te hoge bloeddruk. Dit is ontstaan door nier problemen. Hiervoor heb ik 2 medicijnen gekregen. 1 voor nier bescherming en een voor de hoge bloeddruk.

    Mijn bloeddruk was dus te hoog.

    Stel, je hebt een te hoge bloeddruk. Je gaat veel sporten en op je voeding letten. Meestal resulteert dat in een lagere bloeddruk en je slikt ook je medicijnen er nog bij. Kan je bloeddruk met deze combinatie te laag worden of regelt je lichaam zelf dat het niet te laag kan worden ?

    Reageer
    #2

    In de regel zou het lichaam dag zelf moeten regelen.
    Maar in jouw geval ism et wel iets om even in de gaten te houden

    Reageer
    #3

    Beste Tandor

    Bedankt voor je snelle reactie!

    Nu anderhalve week ben ik duizelig en misselijk, tintelingen in m'n handen en voeten.

    Het is anderhalve week geleden dat het begon. Ik werd wakker draaierig , misselijk en heb de hele nacht overgegeven, volgende dag lichte verhoging. Het overgeven heeft 2 dagen geduurd. Nu anderhalve week verder nog steeds duizelig/misselijk.

    Nu denk ik niet dat het door de medicijnen komt anders had ik er eerder last van. Ik denk aan een irritante hardnekkige griep oid.

    Reageer
    #4

    Kun je de medicijnen noemen die je moet slikken incl. hoeveelheden.
    Ik heb zelf 3 van de 5 medicijnen eruit gegooid omdat het allemaal bloeddruk-verlagers waren en ik nooit een te hoge bloeddruk heb gehad. Ik viel soms gewoon om van de duizeligheid. Dus ik heb alle medicijnen enorm nagezocht op het web en mijn conclusies getrokken.
    Kortom, welke medicijnen slik je in welke hoeveelheden?

    Reageer
    #5

    Beste

    Ik slik 1x per dag Amlodipine en 1x per dag ibersertan. Hoeveel Mg weet ik niet precies.

    Reageer
    #6

    Je lichaam regelt dat zelf totdat je stofjes (medicijnen) gaat innemen die de werking van je lichaam beïnvloeden.
    Amlodipine is een vaatverwijderaar. Ik slikte iets soortgelijks, Ramipril, en ben ermee gestopt. Het idee is dat als er minder tegendruk van je vaten is, je bloeddruk daalt en je hart minder hoeft te pompen. Voor mij was Ramipril te sterk, ik viel letterlijk gewoon om van de duizeligheid.
    Irbesartan zorgt voor je nieren en is ook bloeddrukverlagend. Bijna elk medicijn is bloeddrukverlagend.

    Als je jezelf goed voelt moet je het gewoon blijven slikken. Als je ernstige duizeligheid ervaart, dan zou ik Amlodipine laten vallen, maar Irbesartan wel gewoon innemen. Amlodipine is immers alleen voor je bloeddruk, Irbesartan is voor je nieren en ook bloeddrukverlagend.
    Eet wat meer bananen tijdens het sporten, dat doen de profs ook.
    Bananen bevatten veel energie, maar vooral ook veel Kalium, dat heb je nodig gezien het calcium dat ik terloops zag.

    Reageer
    #7

    Voorzichtig met het stoppen van medicijnen en altijd in overleg met je behandelend arts.

    Reageer
    #8

    Reactie heeft even op zich laten wachten.

    Afgelopen dagen in het buitenland terecht gekomen op de SEH vanwege lang aanhoudende en steeds erger wordende duizeligheid en misselijkheid. Na bloed onderzoek kwam naar voren dat mijn kalium te laag was. Geen idee hoe dat komt. Via infuus kalium toe gediend gekregen. Morgen naar eigen huisarts voor verdere testen en verloop.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik slik sinds december 2018 Losartakalium. 2 weken geleden kreeg ik last van mijn nek. Ik kon mijn hoofd bijna niet meer dragen! Dus: 2× per dag smeren (hielp niet), paracetamol (hielp niet). Totdat mijn man zei: misschien komt het van de medicijnen. We zitten in Spanje en ik ben direct gestopt (weet het:slecht)..... MAAR : het is weg en ik voel me heel goed, stukken beter eigenlijk!!

     

     

    Reageer
    #10

    @Aaltje, medicijnen zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen, wat klachten kan geven. Op internet kan je vinden welke medicatie voor welke tekorten zorgt. Wat aanvulling van stofjes kan dus schelen en voor wat doen aan oorzaken van je klachten, zoals insulineresistentie, teveel aan tyraminerijke voedingsmiddelen en tekorten aan voedingsstoffen.

    Reageer
Reageer op: Bloeddrukverlagers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief