Bijwerkingen Dexamethason

  • #1

    Ik heb dexamethason voor geschreven gekregen van de arts tegen een ontsteking die ik heb opgelopen tijdens een operatie. Eerst 5 dagen 2 tabletten van 0,5 mg en na een week 2 weken lang 1 tablet van 0,5 mg...

    Nu werkte dat bij mij geweldig, maar ik merkte na de eerst 5 dagen dat ik s'nachts ontzettend zweette... Hele laken was nat..

    Nu 3 dagen geleden ben ik gestopt met de kuur en zweet ik me een ongeluk! Ieder stukje inspanning gutst het zweet van mijn voorhoofd... Ook ben ik behoorlijk opgeblazen in mijn gezicht en weeg ik nu 2 kilo zwaarder.... Herkent iemand dit? En als dit bijwerkingen zijn of zelfs afkickverschijnselen, hoe lang duurt het voordat die troep uit je lichaam is en je lichaam weer normaal reageert?

    Ik kan helaas niets vinden over het effect en vooral wanneer het klaar is met deze gekte als je eenmaal gestopt bent...

    Reageer
    #2

    Bij gebruik langer dan een week zijn opgeblazen gezicht, zwaarder worden en een andere vetverdeling bekende bijverschijnselen. Dit komt door een andere opbouw en afbraak van vet, meer eetlust en vasthouden van vocht.
    Zweten is ook een bekende bijwerking.

    Dexamethason is een hormoon dat normaal door de bijnierschors wordt aangemaakt. Het wordt o.a. toegepast bij zware ontstekingen. Bij hoge doseringen (meer dan 3mg per dag) dient de kuur afgebouwd te worden zodat het lichaam de aanmaak weer geleidelijk kan overnemen. Uw dosering was niet erg hoog en is eerst met de helft afgebouwd.
    Kijk het een weekje aan. Het lichaam heeft tijd nodig het vocht kwijt te raken, dus dat zweten is zo slecht nog niet. Het opgeblazen gezicht is ook extra opgenomen vocht. Als het na een week helemaal niet is verbeterd, dan natuurlijk weer naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Oh thank god... Ik herkende mezelf bijna niet meer en vooral met dit weer is het op dit moment afzien......

    Ik hou het in de gaten!

    Bedankt voor dit heldere antwoord!

    Reageer
    #4

    Ik gebruik het al maanden vanwege hoge druk in hoofd en hersentumor  om alles zo te houden maar dikke kop en gigantisch zweten veel vocht vasthouden doe ik nog niks helpt dikke enkels en voeten

    Beweeg genoeg drink voldoende water

    Dexa is echt rot spul mag er helaas niet vanaf wel van 8 naar 4 mg maar mn lichaam heeft er de pest aan

    Reageer
    #5

    @P3etraa, ik weet niet wat wijsheid is vanwege je klachten. Corticosteroïden zorgen, net als de meeste medicijnen, voor verliezen aan vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam, waaronder chroom, calcium, magnesium, kalium, zink, selenium, vitamine B, C en D. Bovendien werken ze verhogend op het cortisol in je lichaam.

    Je kan in elk geval je lichaam ondersteunen met evenwichtige voeding, extra voedingsstoffen en verder electrosmog als wifi, smartphone, electrische wekker enz. zoveel mogelijk te vermijden. Ook is het belangrijk om metaalvrij te slapen dus matras en bed zonder metalen erin, voor een betere aarding en metaal trekt omgevingsstraling aan.

    Reageer
    #6

    Waar komt deze wijsheid vandaan?

    Wetenschappelijke Bron??

     

    ik kan nu al met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorspellen dat er geen onderbouwde argumenten van uw kant komen

     

    Reageer
    #7

    vrijdag heb ik 2 tabletten ingenomen van dexamethason , zaterdag heb ik geen tablet ingenomen maar wel veel alcohol genuttigd, nu zondag loop ik de hele dag al over te geven en misselijkheid gaat niet weg ook ben ik duizelig en heb ik een doof gevoel in de linker kant van me buik net onder me ribben

    Reageer
    #8

    Dat noemt men dan een kater...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    En die gaat vanzelf weer over. Les voor de volgende keer.

    Reageer
    #10

    Ik heb dexamethason voorgeschreven gekregen voor sarcoidose. Had echt mega veel allergieën waardoor er weinig overbleef om mn immuunsysteem genoeg te onderdrukken. Begon er in 2018 mee en nu nog steeds. De bedoeling is afbouwen en vervangen voor methotrexaat. Zit nu nog maar op halve tablet van 0,5mg en 25mg methotrexaat. Iedereen die langer heeft gebruikt kent inmiddels de meeste bijwerkingen maar hoor niemand over verkleuring van ogen of uit het niks ineens een kop als een mislukte poedel (dan bedoel ik krullen die ik voorheen nog nooit heb gehad en ziet eruit alsof ik chemo achter de rug heb), dus totaal veranderde haarstructuur en mega-dunne huid. Denk net aan 1...hooguit 2mm dik. Bespaar je de foto's die ik bij houd voor artsen. Las laatst dat er onderzoek is gedaan naar dexa bij sarcoidose maar helaas niet afgerond vanwege te weinig deelnemers. Wel gepubliceerd maar dat kan ik nergens terug vinden. Wat waren de bevindingen en waarom heb ik nog niemand kunnen vinden met sarcoidose en ook dexamethason gebruikt? En zijn de bijwerkingen die ik noem wel bekend want ook die vind ik nergens terug?

    Reageer
    #11

    Kreeg een vreeselijke aanval van alles door elkaar zien en duizeligheid.ik dacht een beroete zo erg heb ik een duizelig heid noch nooit meegemaakt.ik gebruikte dexametason chlooramfenicol polymyxine b voor een ontstooken oor.

    Reageer
Reageer op: Bijwerkingen Dexamethason


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief