slaapmedicatie

  • #1

    Ik loop al een tijdje bij een slaap-centrum omdat ik al zo,n anderhalf jaar niet of nauwelijks slaap.Voor die tijd al vanalles geprobeerd maar niets helpt.Verschillende slaaptesten gehad en daaruit bleek,dat mijn lichaam geen melatonine aanmaakt en dat ik behoorlijk veel last heb slaap-apneu.Begonnen met 1,5mg.melatonine,daarna 3mg.daarna twee weken zopiclon en melatonine.De zopiclon hielp weinig,ik sliep wel eerder in maar werd na zo,n 3tot4 uur weer wakker.Nu kreeg ik maandag mirtazepine en moet ik de rest laten staan.Nu hoorde ik,dat deze medicatie voor depressies zijn en vraag ik me af of ik er wel goed aan doe.Weet iemand of ik hierdoor beter ga slapen,want zo niet,begin ik er niet aan.BVD.

    Reageer
    #2

    Die vraag kan niemand zo beantwoorden.
    Soms zijn de bijwerkingen van antidepressiva net zo sterk aanwezig als de werking. Bij mirtazepine is dat bijvoorbeeld het geval.

    Beter zou waarschijnlijk een ander slaapmiddel zijn zoals Midazolam of Flurazepam of een hogere dosis melatonine (5 mg)

    Reageer
    #3

    hallo Tandor. Sorry,heb ik vergeten te vermelden dat ik 5mg.melatonine ook al gebruikt heb,maar dat ook niet helpt,ik blijf gewoon klaarwakker.Vorig jaar heb ik Flurazepam al geprobeerd,ook zonder resultaat.Kan ik de melatonine nu beter laten staan?

    Reageer
    #4

    Wanneer neem je de melatonine?
    Wat doe je de laatste 2 uur voordat je gaat slapen?

    Reageer
    #5

    Sorry Tandor,ik bedoelde: kan ik de mirtazapine nu beter laten staan?

    Reageer
    #6

    Je zou het kunnen uitproberen met de mirtazepine. Als je er goed op slaapt en verder niet veel bijwerkingen hebt zou het kunnen. Een paar dagen uitproberen kan geen kwaad.

    Ik had toch nog graag antwoord op de vragen:
    Wanneer neem je de melatonine?
    Wat doe je de laatste 2 uur voordat je gaat slapen?

    Er is eventueel nog een alternatief voor de mirtazepine. Promethazine. Niet verslavend en werkt soms heel erg goed als slaapmiddel

    Reageer
    #7

    Hoi Tandor. De melatonine gebruik ik nu niet meer maar moest ik s,avonds om 22.00 uur nemen.Verder geen face-book en weinig computeren.Over twee weken word ik gebeld over de mirtapazine,of die werkt. Ik weet niet of ik de promethazine zo maar kan krijgen want het loopt allemaal via het slaap-centrum.Over twee weken zal ik hiernaar vragen. Dankjewel voor je advies.Groet.

    Reageer
    #8

    Je gebruikte de melatonine in ieder geval goed. Maar helaas werkt het niet bij iedereen. Probeer de mirtazepine gewoon eens uit en kijkt dan of en hoe het werkt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Doe ik,nogmaals dank en een fijne, zonnige dag verder.Groet!

    Reageer
Reageer op: slaapmedicatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief