Antidepressivum

  • #1

    Hoihoi,

    In verband met ernstige depressie heb ik veel middelen voorgeschreven gekregen.
    Nu word ik van ieder medicament ontzettend afgevlakt.
    De arts wilt daarom Wellbutrin (bupropion) voorschrijven.
    Nu heb ik ontzettend last van slaapproblemen. Slik hiervoor al 30 mg dormicum (uitzonderlijk hoog) en dit is feitelijk niet genoeg want ik lig alweer 2-3 nachten wakker. De Wellbutrin heeft één grote bijwerking, en dat is slapeloosheid.
    Zou ik het middel wel kunnen proberen of weet iemand een ander middel dat ook net als wellbutrin weinig afvlakt maar deze bijwerking van slapeloosheid niet heeft?
    Ik hoop dat iemand me kan helpen.

    Groetjes,

    Anoniempje

    Reageer
    #2

    De afvlakking wordt niet alleen door andere medicijnen veroorzaakt maar vooral ook door de midazolam (dormicum). En zeker met 30 mg.
    Ik vrees dat de Wellbutrin alleen dit probleem niet gaat oplossen. Er zal toch ook even gekeken moeten worden naar de slaapmiddelen.

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Het middel dormicum werkt slechts 4-5 uur. Het zal zeker wel wat afvlakken maar toch niet de volledige 24 uur? Ik merk dat ik nu niet zo afgevlakt ben namelijk, maar na het slikken van een AD heb ik dit probleem wel.
    Momenteel heb ik juist heel erg veel diepe dalen, terwijl ik bij gebruik van een AD extreem veel motivatie in dingen verlies.
    Weet jij nog een alternatief? Therapie slaat niet aan....

    Groetjes,

    Anoniempje.

    Reageer
    #4

    Neem je de 30 mg dormicum in een keer?

    Ik ken genoeg mensen die door de dormicum in hogere dosis afvlakken. En dat wordt dan nog erger door de combinatie met AD's...
    Bedenk dat 7,5 mg dormicum in het ziekenhuis als "roesje" wordt gebruikt. Je slaap kan wel onderbroken zijn na een aantal uren, maar dan is het middel nog lang niet uitgewerkt.

    Het goede slaapmiddel of een combi te vinden die goed werkt is lastig. maar hetzelfde geldt ook voor AD's.
    Welke AD gebruik je nu?

    Reageer
    #5

    Beste Tandor,

    Ik neem deze inderdaad in een dosering.
    Het middel neem ik al heel lang en ik merk nu dat ik erg diepe dalen ervaar. Dat betekent toch dat het middel nauwelijks afvlakt?

    Een antidepressivum heb ik geprobeerd. Verschillende, zoals effexor, fluoxetine, citalopram en lexapro. AL deze middelen vlakten enorm af. Ik kon niet eens onderscheid maken tussen mannen en vrouwen in omgang, zo emotieloos.

    Alleen wellbutrin zou dit kunnen verhelpen, maar moet ik dit wel proberen wanneer het hand in hand gaat met slapeloosheid?

    Het is echt een dilemma... de psychiater weet er geen raad mee en ik kan de knoop ook niet doorhakken. Weet jij iets? Heb je tips? Wat kan helpen?

    Reageer
    #6

    [quote]Het middel neem ik al heel lang en ik merk nu dat ik erg diepe dalen ervaar. Dat betekent toch dat het middel nauwelijks afvlakt?[/quote] Dit klopt niet helemaal. Er ontstaat wel gewenning, waardoor je er slechter op slaapt, maar de afvlakking kan blijven bestaan. En zeker in combinatie met AD's. En dan natuurlijk nog de werking van de AD's zelf. Als je na het innemen van een slaapmiddel niet 6-8 uur onafgebroken kunt slapen in deze dosering, kun je daar de hele dag nog last van hebben.

    Ik denk dat je niet zo bang moet zijn voor de slapeloosheid van de wellbutrin. Het is namelijk een bijwerking die bij nagenoeg alle AD's kan optreden. Of je er daadwerkelijk last van gaat krijgen is nog maar de vraag. Het tijdstip van innemen van de AD kan daar ook invloed op hebben.

    Het zou in ieder geval beter zijn als je de dormicum zou kunnen verlagen.
    Overleg eens met de psychiater, om uit te proberen om de dormicum terug te brengen naar 7,5 mg in combinatie met 25 mg promethazine. Er zijn mensen die hier beter mee slapen dan hoge doseringen slaapmiddelen. Je zou dat enkele dagen kunnen uitproberen

    Reageer
    #7

    Als je je antidepressivum s ochtends inneemt dan heb je geen last van de slapeloosheidsklachten. dit heb ik zelf met fluoxetine. als ik die s avonds slik dan lig ik wakker, maar ik neem hem nu dus s ochtends en heb nergens last van.

    Ik vind dat jij wel veel slaapmiddelen gebruikt zeg!

    Reageer
Reageer op: Antidepressivum


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief