Methodes afbouwen benzodiazepines

  • #1

    Ik ben bekend met de methode van het rechtstreeks afbouwen, en het omzetten (ineense of geleidelijk)naar een andere benzodiazepine die vervolgens afgebouwd wordt.

    Tandor, op deze website noem je nog een andere methode: met behulp van een andere benzodiazepine de oorspronkelijke benzodiazepine geleidelijk afbouwen.

    Kun je zeggen waar je deze informatie vandaan hebt ? Zijn er nog andere methoden ?

    Reageer
    #2

    Het is algemene bekende informatie.
    Je kunt een benzo, bijvoorbeeld diazepam gebruiken om de onttrekkingsverschijnselen van een af te bouwen middel te verminderen.
    Dat geldt overigens niet alleen voor benzo's maar ook voor AD's

    Kijk voor benzo's op:
    http://benzoschema.knmp.nl/benzos_enduser_pt

    Reageer
    #3

    De Ashton Manual geeft de beste en meest uitgebreide informatie over het afbouwen van benzodiazepines. Deze is in diverse talen te downloaden, ook in het nederlands.

    Overigens zijn benzodiazepines niet geschikt tom SSRI's af te bouwen vanwege een totaal ander werkingsmechanisme. Wel wordt -met wisselend succes- de SSRI Prozac (fluoxetine) soms gebruikt om de afbouw van de meest beruchte SSRI Seroxat/Paroxetine te vergemakkelijken.

    Klaas

    Reageer
Reageer op: Methodes afbouwen benzodiazepines


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief