Hulp gevraagd afkicken fentantyl mijn leven is een hell

  • #1

    Hallo Mensen,

    Ondanks dat ik een een zware depressie zit wat los staat van fentanyl heeft andere oorzaken ben ik verslaafd geraakt aan fentanyl neusspray,

    het begon onschuldig ik had hevige pijn van een operatie maar kreeg dit niet voorgeschreven maar een vriend gaf mij een flesje.

    Sinds dien had ik geen pijn 100mc per pufje 40 in flesje maar opeens ging ik het vaker gebruiken en gingen de flesjes op toen heb ik ze moeten kopen wat heel duur was.

    en toen dacht ik stop er mee maar wat doen gebeurde het leek of mijn depresie 10x erger werd had 0 energie kon niks doen en had alleen maar wensen het is beter als ik dood ben.

    Pak ik 1 pufje ervan na 4 dagen bijvoorbeeld zo erbij gelegen te hebben. zijn alle klachten weg en ben k een stuk gelukkiger en ik merk niks van afkick verschijnselen,

    Maar hoe o hoe kom ik hier van af heeft iemand er ervaring mee?

    Ik schaam mij hier zo voor dat ik hier aan verslaafd ben ik loop bij de psycholoog en dokter voor mijn andere problemen heb 2 heftige jaren mee gemaakt kwa stress en relaties ect waardoor ik in een neerwaardse spiraal kwam.

    dus nu kan ik dit niet ook erbij hebben dus bleef ik het maar pakken om eerst mijn andere problemen op te lossen. en ik durf dit niet aan mij dokter te vertellen, ik weet dat jullie zeggen dat ik dit wel moet doen maar ik ben heel bang dat ze me straks in een gesloten programma zetten ik heb een eigen zaak en dan loopt alles mis. Want nu was het al erg met mijn deprerssie los van dit probleem.

    Het doet zich alleen voor als ik 48 uur niks gehad heb dan begin ik in te kakken en kan ik niks anders dan liggen en voel ik mij extreem ellendig tot ik weer nieuwe heb. En nu kan ik soms ook niks krijgen en die dagen lig ik dan gewoon helemaal voor pampus in bed en iedereen denkt dat mijn depresie erger is maar ik durf niemand te zeggen hoe het zit. ik probeer zelf nu af te bouwen maar ik heb hulp nodig van iemand die in dezelfde situatie gezeten heeft ,

    alle hulp is welkom

    groetjes (ik heb nu nog hoop want heb ook leuke dagen erbij helaas wel met de spray)

    HELP

    Reageer
    #2

    Als je de fentanyl langer hebt gebruikt kun je daar niet zomaar ineens mee stoppen. Dat zul je toch echt moeten afbouwen.

    Reageer
    #3

    Hoe kan ik dit het best afbouwen, want ik schaam me hier eigenlijk ook voor ik gebruik het nu ongeveer een half jaar en al mijn loon gaat hier aan op.

    Ik moet 100 euro per flesje betalen en gebruik 3 flesjes per week dit is echt een ramp en weet niet wat ik moet doen. Maar als ik het stop te nemen kan ik niks meer dan kan ik niet meer normaal functioneren en wordt ik doodziek.

    en dan pak je toch weer een paar pufjes en dan functioneer ik weer normaal.

    Hoe schadelijk is dit voor mij en wat doet dit met mijn lichaam ik hoop dat iemand mij hier wat informatie over kan geven want dit neemt mijn hele leven over.

    Ik weet echt bij god niet wat ik moet doen dus ik blijf het momenteel maar steeds nemen om te kunnen functioneren.

    Reageer
    #4

    Fentanyl is morfineachtige pijnstiller. Een verslaving hieraan kun je vergelijken met andere verslavingen aan opiaten. Omdat je in behandeling bent bij een psycholoog en de dokter, raad ik je toch dringend aan omdat wel te bespreken. Dit is voor je behandeling wel belangrijk. De verslaving levert namelijk ook nog psychische problemen op. Je depressie wordt er zelfs alleen maar erger door.
    Zoals je al schreef: het neemt je hele leven over en brengt je financieel zwaar in de problemen.
    De dokter kan je helpen met het afbouwen van de fentanyl. Je zult het in ieder geval moeten afbouwen.

    Reageer
    #5

    Als u naar uw huisarts gaat, helpt hij u zeker. Waarschijnlijk met langzaam aan afbouwen en andere medicijnen geven tegen afkickverschijnselen. Hij kan heel veel doen, probeer over je schaamte heen te stappen en klop aan bij je dokter, dit kan niet meer.

    Reageer
    #6

    Waar kocht u dit?

    Reageer
    #7

    Blijf er ongeveer een week vanaf. Deze week is met recht een van de meest depressieve en moeilijkste weken die je hebt en/of zal meemaken. Maar na een week zul je zien dat je langzamerhand over het braken de constipatie en de neerwaartse spiraal heen kan komen en langzaam weer een normaal bestaan kan opbouwen zonder (mis)bruik van fentanyl. Let wel, als je ooit weer wil of moet gebruiken is de verslaving veel sneller als verwacht en veel sneller als andere opioden terug.

    Veel geluk met je situatie en wees niet bang een arts in vertrouwen te nemen; het is hun beroep om jou vertrouwen te beschermen en je te helpen.

    Reageer
    #8

    ik ben inderdaad heel benieuwd waar je dat dan koopt. Is toch alleen oprecept verkrijgbaar?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi ik heb her zelfdr probleem gebruik nu voor zenuwpijn fentanyl 200 mg 40 dosis maar kom ook te kort het is een gel als je niet gebruikt ik krijg 2 in de week maar red het ook  niet en kan nergens anders krijgen waar haal hij ze vandaan kan je me een nummer geven dat ik kan mailen of bellen want ga er japot aan als ik biks meer heb hopelijk kan hij me helpen

    Reageer
    #10

    @Sandro, medicijnen doen niets aan de oorzaken en veroorzaken veelal verliezen aan vitaminen en mineralen in je lichaam. Zenuwpijnen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, beknelling, verschoven atlas enz. Er zijn ook natuurlijke, pijnstillende middelen als PEA, CBD en MSM.

    Reageer
    #11

    Ja het klopt allemaal wat je zegt Catootje heb van alles geprobeert word van kastje naar muurtje gestuurt en oorzaak weten ze niet waar me pijn vandaan komt heb volgende week afspraak bij een revalidatiecentrum hopelijk kunnen hun zien of het zenuwpijn is of wat anders maar alleen fentanyl houd me op de been en zeg het ook dat ik al verslaaft ben aan die zooi ga er niet om liegen heb morfine oxycodon gebruikt het helpt niet pijn gaat niet weg alleen door die klote fentanyl heb me lichaam beetje rust tenminste maar daar kom ik er ook niet zo gemakkelijk aan

    Reageer
    #12

    Kampt al 17 maanden met pijn ben 5 ziekenuizen afgegaan en ze weten maar niks de 1 zeg beknelling van zenuwen de ander zegt wat anders word er gek van de pijn en nee word niks gedaan alleen medicatie die je nog verslaaft maakt

    Reageer
Reageer op: Hulp gevraagd afkicken fentantyl mijn leven is een hell


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief