De pil en antibiotica

  • #1

    Hallo,

    Vanwege een blaasontsteking heb ik een kuurtje antibiotica gehad, echter heb ik gehoord dat de pil daardoor minder betrouwbaar is, dit stond ook in de bijsluiter.
    Ik heb ergens gelezen dat antibiotica nog twee weken doorwerkt in je lichaam en dat daarom de pil nog twee weken lang niet betrouwbaar is, klopt dit?

    Nu hoor ik ook weer van andere kanten dat het eigenlijk helemaal niet zoveel uitmaakt, enkel bij bepaalde soorten antibiotica, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere.

    Ik vind het geen probleem om twee weken te zorgen dat alles veilig gebeurd, maar ik heb nu (na één week) mijn strip op, dus ik zou een stopweek moeten houden. Ik vraag me af of ik dan direct na de stopweek wel weer veilig ben. Of dat dat dan nog een week duurt, gezien je die eerste week ook niet veilig zou zijn?

    Hopelijk weet iemand hier een antwoord op.

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Antibiotica heeft in principe geen invloed op de pil met uitzondering van enkele middelen die maar hoogst zelden worden voorgeschreven.

    Reageer
Reageer op: De pil en antibiotica


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief