Doxycycline 100 mg en anticonceptie

  • #1

    Vandaag heb ik van de huisarts de kuur Doxycycline 100 mg (oplos)tabletten meegekregen voor een infectie in de keel. Op mijn vraag of er een wisselwerking was tussen dit medicijn en de anticonceptiepil, antwoordde de apotheker dat dat onderzocht was en eigenlijk gold dat antibiotica geen wisselwerking meer hadden met de pil. De pil zou dus gewoon betrouwbaar blijven.
    Nu lees ik in de bijsluiter (van 2012) dat er wel een wisselwerking zou zijn met de pil en dat aanvullende anticonceptie nodig is tot er met na de eerste menstruatie, na het afronden van de kuur.

    Ik heb een kuur voor een week en mijn vraag is, is er iets bekend over de wisselwerking van dit medicijn en de pil? Op de website apotheker.nl kan ik ook niks vinden. En als er een wisselwerking is, hoe gaat het dan als men de pil doorslikt voor twee strips? Moet ik dan zolang aanvullende anticonceptie gebruiken, of is het na de eerste strip goed?

    Reageer
    #2

    Dat is nog een oude bijsluiter.
    Er is geen wisselwerking tussen de Doxycycline en de pil.

    Reageer
Reageer op: Doxycycline 100 mg en anticonceptie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief