Angststoornisi

  • #1

    Hallo Tandor,
    Ik ben iemand die al jaren op de sukkel is met een paniek en angsstoornis, die voor mij bijna ook op hypohondrie uitdraaide..
    Dagelijks angst voor verschijnselen van mn lichaam, op alles letten wat je maar kan, het kleinste steekje, pijntje, voor mij lag het mij vooral rond bang te zijn voor hartziektes, nu vond de dokter ook evenveel of ik dat het zo niet verder kon, dat het tijd was voor cognitieve therapie, en medicatie ( Serlain ) dit was ook niet alles om daarmee te starten, eind juni is dit alles van start gegaan, eerst 25mg dat was al een hel van bijwerkingen, na een week of 2 verhogen naar 50mg, dat ging ook niet van de poes, dan terug 2 weken later naar 100mg, dit was het moment dat ik geen paniekaanvallen meer kreeg, oef helemaal opgelucht zou je denken. Dit was ik ind, maar ik had een bijwerking die na 1 maand niet over wou gaan, en dit was dagelijks tussen de 6 a 9 keer waterige stoelgang, de dokter raadde me toen aan om terug naar 50mg te gaan, maar de paniekaanvallen kwamen terug heel fel op, nu sinds 2 weken moeten verhogen naar 75mg, en bij dit gaat het mij goed, de aanvallen worden getemperd. Maar mijn vraag hierover is, omdat ik soms moeite heb om dingen te geloven als het op mijn gezondheid aankomt, kan je hierdoor hartoverslagen hebben en bevende handen?

    Reageer
    #2

    Die klachten zou je inderdaad kunnen hebben door de angst. Het is namelijk heel goed mogelijk dat je daardoor gaat hyperventileren. Dan kunnen dat soort klachten wel optreden.

    doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    Tandor,

    Heel erg bedankt voor je reactie alvast.
    De angst om iets voor te hebben is er nog dagelijks, maar de paniekaanvallen blijven gelukkig wat weg.
    Ik heb de test ondertussen gedaan die je had voorgesteld.

    Reageer
    #4

    kijk hier maar eens welke klachten door hyperventilatie veroorzaakt kunnen worden.
    http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

    Reageer
    #5

    Tandor,
    Is het zo dat telkens wanneer de dosis wordt aangepast, dat het terug minder gaat en dat de bijwerkingen er weer volop zijn? Moet je lichaam terug wennen en vechten tegen de angsten?
    Bedankt voor je erg geruststellende antwoorden vooral.

    Reageer
    #6

    Het kan inderdaad zo zijn dat aanpassingen in de dosering telkens weer bijwerkingen geven.

    Reageer
Reageer op: Angststoornisi


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief