Chronische pijn en paracetamol

  • #1

    Ik ben vrouw, 49 jaar en heb o.a. een kapotte ruggewervel. De neuroloog die mij behandelt zegt dat ik moet stoppen met paracetamol (ik gebruik al meer dan 5 jaar wisselend 2 tot 8 tabletten van 500 mg per dag wegens rugproblemen. Er zijn dagen dat ik niks gebruik, maar eerlijk gezegd is dat zeldzaam.). Uiteraard doe ik ook allerlei dingen op het gebid van beweging en fysio.
    Hij zegt dat ik nu in de categorie chronische pijn zit en verslaafd benaan paracetamol. Ik moet daar mee ophouden. Beter is incidenteel een ibuprofen.
    Nu weet ik het niet meer.
    Ibuprofen is ook niet zomaar wat.
    Ik dacht dat ik redelijk goed met het paracetamolgebruik omging.
    'smorgens 1 mg om "op gang te komen" door artroseachtige pijn en in de loop van de dag bepaal ik of ik wel of niet meer nodig heb.
    Hij vindt dat dus verslavingsgedrag en zegt dat ik hietrdoor steeds mee nodig heb.
    Overal kom ik tegen dat Paracetamol niet verslavend is en dat je er ook niet meer van nodig hebt, hoooguit hoofdpijn krijgt (wat ik niet heb) Klopt dit?

    Reageer
    #2

    Paracetamol is niet verslavend maar er kan welk gewenning optreden.
    Langdurig gebruik van de max. dosis paracetamol is wel slecht voor de lever.
    Maar als je de paracetamol in gelijke verhouding zou moeten inruilen voor de Ibuprofen (dagelijks gebruik) ga je er niet op vooruit.

    Reageer
Reageer op: Chronische pijn en paracetamol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief