Ander merk bisoprolol

  • #1

    Ik gebruik nu ongeveer 3 mnd bisoprolol 5 mg tegen hoge bloeddruk. Veel Bijwerkingen gehad in het begin, maar nu alleen nog vocht vasthouden en gewichtstoename. Van de apotheek nu een ander merk gehad, en ik heb het gevoel weer terug bij af te zijn wat bijwerkingen betreft. Alles begint weer opnieuw. Veel zweten, hoofdpijn , duizelig, hongergevoel etc. Kan dit toch komen door het andere merk ??

    Reageer
    #2

    Dat zou kunnen. De werkzame stof kan wel dezelfde zijn, maar de hulpstoffen kunnen verschillen.

    Reageer
    #3

    Ik ben helaas zeer gevoelig voor medicatie, heb al eens een toxische shock gehad. De apotheek weet dit heeft het in de computer maar wenst er geen rekening mee te houden, zelfs niet als de huisarts zegt dat ik iets speciaals moet.
    Volgens de apotheker vergoed mijn verzekering andere merken niet als ze dat geven.
    Kan ik dit ergens aankaarten ? Inspectie ?

    Reageer
    #4

    Dat is pure onzin. dat ligt toch echt aan de apotheker.
    De huisarts bepaald welke geneesmiddelen jij nodig hebt en niet de apotheek.
    Als de huisarts op het recept vermeld dat het een specialite moet zijn wegens medische noodzaak, wordt dat door de ziektekostenverzekeraar vergoed. Het kan wel zijn dat je daar dan een formulier voor moet invullen dat wordt ondertekend door de huisarts. Op basis van dit formulier, beslist de apotheker je de gevraagde medicijnen te geven. Het formulier is dan wanneer de ziektekostenverzekeraar daar navraag naar zou doen, zodat de apotheek de normale vergoeding voor het medicijn kan krijgen.
    Bij de meeste apotheken is het echter voldoende als het op het recept staat.

    Je kunt hiervoor ook contact opnemen met je ziektekostenverzekeraar.

    Reageer
    #5

    om welk merk bisoprolol gaat het? Ik heb precies de zelfde klachten,mijn nieuwe merk is van  Sandoz,ga weer' terug naar m'n oude merk!!

    Reageer
    #6

    @fred O en anderen: Bètablokkers remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen, waaronder Q10, zink en vitamine B, wat op de kortere of langere termijn klachten kan geven. Het ene of het andere merk zou nog enig verschil kunnen maken maar in de basis doen ze allemaal het zelfde.

    Reageer
Reageer op: Ander merk bisoprolol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief