Recept niet naar behoren benutten.

  • #1

    Hallo ervaringsdeskundigen / hulpverleners,

    Bij deze mijn volgende vraag / discussiepunt
    Momenteel word ik begeleid door een deskundig ambulant team.
    Ik gebruik 5-6 verschillende medicaties.
    Allen, op 1 na werkt bij mij verschrikkelijk.
    Het versuft heel erg, ik moet kotsen, depressief (antipsychotica)
    en ik heb al zó veel verschillende medicijnen geprobeerd dat ik dit echt beu ben.

    Nu is een medicijn wel heilzaam gebleken. De methylfenidaat (ritalin) voor mijn ADD. Deze is destijds gestaakt omdat (wellicht onterecht) gedacht werd dat dit een psychose bij mij veroorzaakte op de dosering van 85mg.

    Deze is nu sinds 2 weken op 30mg gestart. Helaas heb ik hier zowat GEEN baat bij. Ik neem dit om de 2 uur en de rest van de dag ondervind ik de nare bijwerkingen van de andere medicamenten. Ik ging dus op eigen houtje 60 mg per dag slikken, en dit werkte verbazingwekkend goed. Bij mijn behandelaar heb ik gezegd dat ik deze door de WC heb gespoeld op het moment dat deze op was. (ik wil overigens niet overkomen als een ritalin-verslaafde). In de tussentijd dat dit medicijn op was heb ik me erg rot gevoeld en moest ik me zelfs ziek melden. Ik had zoals voorheen GEEN structuur, woekerende gedachten, piekeren etc , eigenlijk alle symptomen van een ADD'er als ik. Ik ben zelfs mijn pinpas en alles kwijtgeraakt omdat ik zo'n warhoofd ben. Nu heb ik een nieuw recept met opnieuw 3 x 10 mg ritalin. Ik kan ze enkel niet in deze dosering innemen, omdat dit te weinig doet. Wat moet ik nu doen?

    Ik heb het aan de arts voorgelegd, maar zij wil enkel gaan sleutelen aan de andere medicijnen omdat deze bijwerkingen veroorzaken. Daar ligt voor mij de oplossing niet. Ik heb weer structuur, kan plannen, en heb levenslust bij het gebruik van methylfenidaat ÓF een soortgelijk middel (?)

    Nu weet de arts niets over het verhoogde gebruik van de methylfenidaat. Ik durf het ook niet te vertellen. Moet ik gewoon wachten tot het uiteindelijk opgehoogd wordt? Moet ik terug naar 3 tabletten en mij de rest van de dag uitgeleefd en "verward" voelen. Het is moeilijk om van een dosering als 85/90 mg naar 30 mg te gaan, en als de arts hier geen concrete plannen over heeft, wat moet ik dan doen?

    Alvast bedankt,

    Barrie

    Reageer
    #2

    Hallo Barrie,

    Je had dit dus echt gewoon met de arts moeten bespreken. De arts heeft nu een heel vertekend beeld over de medicijnen en de werking daarvan. Je hebt je nu dus eigenlijk zelf in de problemen gebracht door het te verzwijgen. De arts ziet de noodzaak van een verhoging van de ritalin niet, als jij niet aangeeft dat je ze zelf hebt verhoogd met een positief resultaat.
    Ik zou je dus willen aanraden om dit alsnog met de arts te bespreken.

    Reageer
    #3

    Dankje Tandor, ga ik alsnog doen. Door mijn achtergrond ben ik alleen sceptisch / angstig voor haar reactie.... wellicht schrijft ze het niet meer voor, en word ik alleen maar zieker gemaakt met antipsychotica.

    Nogmaals bedankt.

    Groet,

    Barry

    Reageer
    #4

    Wat heel belangrijk is Barry, dat je een goede reden en uitleg geeft aan de arts waarom je de dosis hebt verhoogd en wat daar de resultaten van waren. Hoe ze gaat reageren weet ik natuurlijk ook niet...maar het is wel het beste wat je kunt doen..

    Succes....
    Laat nog even weten als je bent geweest.

    Reageer
Reageer op: Recept niet naar behoren benutten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief