Zelfmoord

  • #1

    Helpp,
    Ik moet blijven zitten maar ik durf het niet aan mijn moeder te vertellen. Ze zal heel boos zijnn. Ik wil zelfmoord plegen omdat ik het niet meer aan kan. Ik hoef niet persee dood maar ik wil gewoon in coma liggen en later pas wakker worden want ik trek het niet meer.

    Reageer
    #2

    Ho, dit is niet de bedoeling! Zelfmoord is zeker geen oplossing en in een coma liggen ook niet. Een overdosis nemen is bovendien heel slecht voor je en risicovol!!!!

    Probeer niet te doemdenken. Het is misschien lastig voor je dat je blijft zitten en dat je dit niet aan je moeder durft te vertellen, maar zelfmoord of coma lost niks op. Blijven zitten is niet het einde van de wereld of je leven, dat moet zowel jij als je moeder leren begrijpen en accepteren. Je bent vast nog jong en je krijgt nog zoveeeel kansen in je leven. Je kunt overal nog komen. Een jaartje overdoen is niet erg, soms zelfs beter. Het geeft je rust, zekerheid, goede cijfers en een fijne tijd om na te denken over wat je allemaal wilt en aan jezelf te werken. Daarna heb je nog zeeën van tijd om te studeren, te werken, te reizen en mooie, bijzondere dingen mee te maken. UIteindelijk zal je moeder dat ook leren en het lijkt me dat voor haar veeel belangrijker is dat jij gezond en gelukkig bent.

    Als je denkt aan zelfmoord, vraag dan niet naar methodes MAAR NEEM ZO SPOEDIG MOGELIJK CONTACT OP MET EEN PROFESSIONAL.

    Kijk op de volgende websites:

    https://www.113online.nl/ of neem contact op met een anderei nstantie. Bel ze om je gedachtes van je af te zetten en laat je begeleiden door bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon, een leraar of een psycholoog. Die kan je ook helpen en bijstaan met het verteleln aan je moeder. Bel: 0900-113 0 113

    Reageer
    #3

    Zelfmoord is een [i]permanente[/i] oplossing voor een [i]tijdelijk[/i] probleem. Zoals de gebruiker hierboven al zei is dit natuurlijk niet de bedoeling. In het leven zul je soms dingen moeten doen die je het liefst vermijdt, het is misschien even vervelend maar dit is echt niet de oplossing, je doet je familie en vrienden er enkel een hele hoop verdriet mee. Ik snap dat het rot is, ik heb zelf ook meerdere malen in jouw situatie gezeten, maar na regen komt zonneschijn.

    Je bent nog jong, dus geniet van je jeugd.

    Reageer
Reageer op: Zelfmoord


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief