Overdosering citalopram met oxazepam

  • #1

    Beste,

    Mijn vriendin slikt citalopram 20 mg en 10 gram oxazepam.
    Nu heb ik een brief gevonden waarbij ze aangeeft deze op te sparen om zelfmoord te plegen. Ik heb het web afgezocht, maar krijg niet echt informatie of dit nu dodelijk is.
    Citalopram of oxazepam wanneer alleen in hoge dosering genomen is dit niet.
    Maar de combi samen? Ik word er niet echt wijzer van.
    Ik weet ook niet in hoeverre dit daadwerkelijk gaat plaatsvinden, want ze heeft een dissociatie identiteitsstoornis, dus haar confronteren heeft weinig zin wanneer een alter degene is die dit van plan is.

    Graag jullie hulp, daar ik nu geen contact op kan nemen met haar therapeut..

    Reageer
    #2

    Het hangt allemaal af van de hoeveelheden.
    De combi zou inderdaad dodelijk kunnen zijn. Ik denk wel dat het goed is om de morgen de therapeut hierover in te lichten.

    Reageer
    #3

    Dank voor de reactie. Het blijkt een alter te zijn en dring op het moment helaas niet tot deze door. Wordt een slapeloze nacht, gezien ik het totaal niet vertrouw en de combi dus wel dodelijk is. Ze heeft 20 oxazepammetjes en 30 citaloprams. Pfff ik wil de crisis dienst niet bellen want dat maakt het alleen maar erger.

    Reageer
    #4

    De crisisdienst inschakelen zou op dit moment waarschijnlijk ook niet erg zinvol zijn. Op dit moment is er ook geen sprake van een crisis.
    Op het moment dat het echt dreigt mis te gaan is dat een ander verhaal.
    Hoe heb je kunnen achterhalen hoeveel pillen ze heeft? Zou je kans zien om de pillen op enig moment onder jouw hoede te nemen?

    Reageer
    #5

    Ik weet de hoeveelheden, omdat ik laatst met haar naar de apotheek ben gegaan om ze op te halen. Ze heeft 10 pillen oxazepam al gebruikt maar de citalopram niet meer. Ze heeft de pillen verstopt. De therapeut heeft er vertrouwen in dat er niks gebeurt en dus wil ze me de details ook niet geven m.b.t. overdosering. Ik weet nu echt niet wat te doen. Ze ligt op bed. Ik check iedere 5 minuten of ze nog ademhaalt of dat ik ergens strips zie met pillen. Tot op heden niks. Laten we hopen dat dit blijft. Deze hoeveelheid lijkt me dus wel een dodelijke combi

    Reageer
    #6

    Met 10 oxazepam die er waarschijnlijk dan nog zijn en de citalopram wordt het risico wel weer wat kleiner maar weg is het niet. De therapeut mag die info ook niet geven. In de regel wordt er nooit info gegeven over letale doses.
    Je zit in een vervelende situatie. Het probleem is dat je eigenlijk niets anders kunt doen dan afwachten. En dan voel je je hulpeloos en machteloos. Je wilt zo graag helpen maar krijgt de kans niet....

    Probeer toch ook een beetje te relativeren. Wellicht gebeurt er helemaal niks. Haar "actie" kan ook meer een vraag om hulp zijn ontstaan uit de situatie waarin ze zich bevindt en zich dus ook hulpeloos en niet begrepen voelt vanuit haar aandoening.

    Heb wel respect voor je, dat je vriendin hierin steunt. Dat is geen gemakkelijke opgave.

    Reageer
    #7

    Tandor, dank voor je reacties. Ze had de pillen wel geslikt, maar gelukkig waren er geen consequenties aan verbonden. Ze heeft bijna heel de dag geslapen. Ze heeft een alter die erg suïcidaal is en daar is lastig tegen te vechten. Gelukkig is het goed afgelopen.

    Reageer
    #8

    Goed om te horen dat het zonder verdere problemen is verlopen.
    Hopelijk komt in een iets rustiger vaarwater nu.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Overdosering citalopram met oxazepam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief