afkickverschijnselen

  • #1

    Als ik dit allemaal zo lees ben ik wel heel verkeerd bezig, ik ben van de ene op de andere dag van 75 mg naar 0 mg gegaan (Seroxat). daarvoor was mn basis dosis een paar maanden 150 mg. Die had ik al zelf verlaagd naar 75 mg.
    Dit is niet de eerste keer dat ik zo abrupt stop, heb het al 3x eerder gedaan. Ik neem anti-depressiva sinds 2012, soms ook een tijdje niet. Ik wil het zo graag zonder kunnen... Donderdag dus gestopt, het is nu zondagavond. Ja ik voel me beroerd. Brainzaps, misselijk, duizelig, en mn toch al gevoelige darmen zijn nu echt helemaal in de war. Morgen wel maar naar het werk, juist omdat ik dit al vaker heb meegemaakt denk ik wel dat ik er doorheen kom. In de bijsluiter staat ook dat de afkickverschijnselen heftig kunnen zijn, maar ze zijn wel onschuldig en tijdelijk. Ik zie het als een kwestie van doorzetten/doorbijten.
    En juist omdat ik het al vaker heb gedaan lukt het me wel. Nu alleen nog ervoor zorgen dat ik toch niet opnieuw begin...Zat de laatste week echt te dubben: OF naar de huisarts en vragen of ik naar de maximum dosis mag (225 mg voor mn angststoornis). Of dus stoppen.
    Zoveelste stoppoging dus is het geworden. Het is te doen, cold turkey stoppen..maar fijn is anders!

    Reageer
    #2

    Hier is al veel over geschreven. Ik vraag me wel af of je uje niet vergist want voor Seroxat/Paroxetine is de standaarddosis 20 mg met maximaal 50 mg in zeer uitzonderlijke gevallen. 150mg is volkomen absurd en niet toegestaan.

    Ik denk dat je wellicht Efexor/Venlafaxine bedoelt. Cold turkey stoppen is geen aanrader bij deze middelen en er is wel degelijk een alternatief naast c/t stoppen of eindeloos dooslikken, nl. afbouwen met de 5-10% reductieregel.

    Klaas

    Reageer
Reageer op: afkickverschijnselen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief