Ritalin voor studeren

  • #1

    Beste allen,
    De laatste tijd is mijn concentratie echt 0,0. Binnenkort moet ik voor een belangrijke tentamenweek gaan studeren. Hierbij wil ik ritalin volgens voorschriften gaan gebruiken.
    Kan dit kwaad?
    Ik ben een gezonde jongeman van 22 jaar.

    Reageer
    #2

    [quote]Hierbij wil ik ritalin volgens voorschriften gaan gebruiken.[/quote]
    Heb je een arts dan die je hier Ritalin voor voor gaat schrijven? Want pas dan kun je over gebruik volgens voorschrift spreken.

    Ritalin is hier toch echt niet voor bedoeld.
    De werkzame stof in Ritalin is methylphenidaat. Dit is een stof die nauw verwant is aan amfetamine. De werking van Ritalin is vergelijkbaar met amfetamine. Het is een geneesmiddel voor mensen met ADHD en narcolepsi.

    Ritalin kan zeer vervelende bijwerkingen hebben.
    Bij mensen die ADHD hebben, kan Ritalin het concentratie vermogen verhogen omdat ze dan minder snel zijn afgeleid. Het middel zorgt dan voor een balans tussen bepaalde stoffen in de hersenen die bij mensen met ADHD verstoort is.

    Lees eerst de bijwerkingen van het middel:
    gebrek aan eetlust, niet kunnen inslapen, hoofdpijn, buikpijn en psychische klachten als nervositeit, angst en snel geïrriteerd zijn.
    Het zou dus zo maar kunnen zijn dat je tentamen dus juist verkloot door de Ritalin.

    Als je dan ook nog een iets te hoge dosis neemt loop je ook nog het risico op: braken, agitatie, trillen, spiertrekkingen, convulsies (eventueel gevolgd door coma), euforie, verwarring, hallucinaties, delirium, zweten, hoofdpijn, oververhitting, hartritmestoornissen, bloeddrukverhoging enz.

    Ik weet dat Ritalin vaker "recreatief" wordt gebruikt, maar denk er heel goed over na.

    Reageer
Reageer op: Ritalin voor studeren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief