hoge rugpijn die niet veranderd

  • #1

    Ik ben een man van 20 jaar. Werk als chaufeur. die af en toe zwaar tild.

    Sinds een dag of twee heb ik last van een middelmatuge tot stevige rugpijn in mijn bovenrug. De pijn komt van een specifieke plek en niet een groter gedeelte. De pijn zit precies in het midden. Voor mijn gevoel vanuit mn wervels. En blijft steeds het zelfde. Ook bij bewegingen is er geen verandering. De pijn word alleen erger als ik paniekerig word. Ik ben best wel een hypogonder namelijk.

    Ik heb af en toe dat ik tijdens het draaien van mn nek t gevoel dat het niet lukt. Geen pijn maar een gevoel dat de energie wegtrekt. Ook duizelingen maken dat moeilijk.

    Ook heb ik vanaf dat moment een rib linksvoor in het midden die duidelijk meer naar voor staat als de andere kant. Doet overigens geen pijn.

    Ik kamp al een maand met buikklachten waar ik me sinds kort ook wel druk om maak. Ook last van obstipatie. Ik ben ervoor naar de dokter geweest en heb laxeermiddelen gekregen die niet werken. Het was eerst beter namelijk. De dokter zegt pds.

    Ik heb ook al een bloedtest gehad die goed bleek te zijn dus dat is mooi. Ik wacht nog op de uitslag van mijn rug.

    Ook belangrijke info is dat ik ongveer een maand of 2 geleden een heftige griep heb gehad.

    Mijn eigen idee over minn rug is dat het een beetje voelt alsof er een zenuw bekneld zit. Ik heb wel vaker last gehad daar maar dat kwam meer bij de spieren ernaast vandaan. Maar nu precies in het midden.

    De dokter steld mee wel gerust maar mijn gedachtes maken me erg angstig.

    hebben jullie gedachtes of ervaringen?

    Alsvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Je hypochondrie kan natuurlijk ook voor wat problemen zorgen.
    Een onschuldige klachten kan dan tot een probleem worden. Daardoor wordt je dan onrustig. Dat draagt dan niet meteen bij aan het verdwijnen van de klacht.

    Je rug is wel een ander verhaal. Daar zou dan naar gekeken moeten worden. D.m.v. een scan of röntgenfoto bijvoorbeeld. aan de hand van die uitslag moet dan bekeken worden of er iets bijzonders te zien is wat je klachten zou kunnen veroorzaken. Pas dan kun je ook kijken wat er en of er iets aan te doen is.

    Reageer
    #3

    Ik heb al een foto laten maken. De uitslagen komen morgen. De dokter zelf denkt aan spanningspijnen maar dat moet volgens mij bij de spieren vandaan komen. En daar komt het voor mijn gevoel niet vandaan omdat het uit het midden komt. Pijnstillers werken niet. Valium helpt tegen de spanning. maar helpt niet tegen de pijn.

    Reageer
    #4

    Maar eens afwachten tot morgen dan.
    Je zou natuurlijk ook naar een fysio kunnen gaan om naar de rug te laten kijken en er wellicht wat aan te doen.

    Reageer
    #5

    De foto was goed. Geen rare dingen te zien. De pijn is in iets mindere maten nog steeds aanwezig. Ik slik momenteel valium wat helpt tegen de opvliegende angst. Ik slaap daar in ieder geval goed door. Ik vraag me gewoon af wat het kan zijn ik zit zelf alleen maar aan erge dingen te denken. Dat is ook alles wat ik op internet kan vinden. ik heb wel vaker last van spanning in de bovenrug vanwege werk maar deze pijn voelt anders. Ik heb vrijdag een vervolgafspraak om te kijken hoe de pijn dan is. Dan maar eens vragen naar fysio.

    Nog bedankt voor de snelle reactie trouwens.

    Reageer
    #6

    Ik denk dat de fysio een goede stap zou zijn.
    Houd me op de hoogte van de vorderingen

    Reageer
Reageer op: hoge rugpijn die niet veranderd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief