Vitaminepillen, welke raden jullie mij aan?

  • #1

    Hallo iedereen, ik heb het vermoeden dat ik belangrijke stoffen tekort kom en daarom vraag ik mij af of er vitaminepillen o.i.d. zijn die dat kunnen aanvullen.

    Ik zit met de volgende punten:

    - Mijn slaapritme is behoorlijk verschoven (ik slaap van 4:00 tot 12:00 uur) en ik zit voor mijn werk erg lang en meestal tot diep in de nacht achter de PC. Ik vermoed dat ik daardoor te weinig melatonine en vitamine D aanmaak.
    - Ik eet weinig gezonde voeding en amper groenten of fruit. Ook drinken doe ik niet genoeg.
    - Beweging krijg ik ook te weinig.

    Ik begrijp dat velen nu zullen zeggen: ga gewoon op tijd naar bed, eet gezonder en ga sporten, maar het kost mij veel moeite om dat te doen en ook vol te houden. Ik doe er mijn best voor, maar door de dikwijls hoge werkdruk schiet het er gewoon te vaak bij in. Ik wil dus voor de zekerheid ook extra vitaminen gaan slikken (van die alles-in-één pillen), maar er zijn zoveel merken en vitamine-combinaties dat ik niet weet welke ik het best kan gebruiken. Wat raden jullie mij aan?

    Reageer
    #2

    Je zou een multivitamine preparaat kunnen gebruiken. Mutli A-Z compleet.
    Daar zitten alle nodige vitamines en mineralen in.
    Maar de oplossing is dat niet. Het is dus dweilen met de kraan open.
    Je zult je levensstijl drastisch moeten gaan aanpassen, want ook met het gebruik van een preparaat ga je ongetwijfeld tegen de lamp lopen. Je pleegt roofbouw op je lichaam.

    Reageer
    #3

    Bedankt! Ja, roofbouw is het wel, maar mijn pogingen tot verbetering willen nog niet erg lukken.

    Ik heb trouwens gehoord dat vitaminepreparaten ongezond zijn omdat het synthetische vitaminen zijn in plaats van natuurlijke, is dat zo? En zijn er merken die wel "veilig" zijn?

    Reageer
    #4

    Dat maakt op zich niet zoveel uit. Ongezond zijn ze niet.
    Het enige alternatief is, zorgen dat je met uitgebalanceerde voeding genoeg van alle vitamines binnen krijgt.

    Misschien helpt het als je een tijdje de [url=https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/]eetmeter[/url] van het voedingscentrum gebruikt. Daarmee krijg je een heel duidelijk inzicht over wat je eet en drinkt. Wellicht kan dat een motivator zijn.....

    Reageer
    #5

    Ik zal eens gaan kijken. En misschien neem ik af en toe een vitaminepil. Niet te vaak, maar gewoon om de paar dagen als extra aanvulling.

    Bedankt!

    Reageer
Reageer op: Vitaminepillen, welke raden jullie mij aan?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief