Lorazepam

  • #1

    Hi,

    Ik had even een vraag over Lorazepam, of eigenlijk eerder een vraag om advies.

    Een vriend van mij gebruikt sinds een tijdje Lorazepam. Ik weet niet precies hoe lang hij dit al doet, maar ik denk dat hij wel rond de 2+ weken zit. Ik heb op vrijwel alle sites gelezen dat dit niet gezond is. Hij zegt er per dag 1 te gebruiken en dat 7 dagen per week.
    Hij heeft dit via via van een vriend gekregen, dus hij heeft er nooit doktersvoorschriften voor gehad.

    Ik maak mij erg zorgen om hem. Ik heb hem al gezegd dat hij er mee moet stoppen omdat het troep is, vooral zo zonder reden. Hij zegt het te proberen, maar daar heb ik vrij weinig aan. Hij is in ieder geval van plan er voorlopig nog niet mee te stoppen.

    Ook heb ik mij ingelezen op de bijwerkingen die men kan krijgen door dit medicijn en heb al een aantal symptonen gezien die ook bij mijn vriend van toepassing zijn.

    Ik maak mij erg veel zorgen om hem en wil bij deze dus om advies vragen. Wat moet ik doen hiermee?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Uiteraard is het zijn eigen verantwoordelijkheid.

    Tabletten van 1 mg ? Er bestaan ook andere doses.

    Lorazepam is één van de benzodiazepines waarbij fysieke afhankelijkheid snel kan optreden. Dat hij het niet van een arts krijgt maakt het nog riskanter.

    De vraag is natuurlijk waarom hij het gebruikt, maar het lijkt mij het beste om zo snel mogelijk te stoppen.

    Wat jij er aan kan doen ? Vrij weinig, vermoed ik. Je kan hem wijzen op de gevaren.

    Reageer
    #3

    Gebruikt je vriend drugs en gebruikt hij de Lorazepam als downer?

    Het is zoals de vorige schrijver/schrijfster al zegt niet verstandig om dergelijke middelen zonder doktersadvies te gebruiken. Het is een sterk verslavend middel...

    Reageer
    #4

    Hij gebruikt het puur om "in slaap te vallen", maar ik weet dat het vooral te maken heeft met depressieve gedachten en buien. Ik weet niet precies wat voor dosis hij gebruikt, ik zal dat nog even aan hem proberen te vragen. Rond de 2-5 mg telt als een overdosis, toch?

    En wat betreft het wijzen op de gevaren, ik heb hem al een paar keer gevraagd of hij op zijn minst wilt proberen te minderen en hij zegt dat te gaan proberen, maar ik kan dat natuurlijk niet checken. Ik betwijfel eigenlijk of hij dat überhaupt wel gaat doen.

    Ik las dat na ong. twee weken gebruik,je lichaam er "verslaafd" aan is. Hij gebruikt het nu een week, dus 1 per dag, 7x. Hiervoor heeft hij ong. twee weken andere tabletten geslikt. Deze heeft hij uit zijn moeders kamer gepakt, maar hij weet niet wat voor tabletten dat waren. Is dat schadelijk, een combinatie van bepaalde slaaptabletten? Hij gebruikte die ook elke dag, voor zover ik weet.

    Alvast hartstikke bedankt voor het reageren!

    Reageer
    #5

    Het kunnen inderdaad gevaarlijke combi's zijn.
    Als hij depressief is en last heeft van slapeloosheid daardoor, zou het toch veel verstandiger zijn om naar de huisarts te gaan. Om alleen maar in slaap te vallen zijn er toch minder zware middelen beschikbaar.
    Bij Lorazepam is de normale dosis 1 tot 2 mg voor het slapen gaan

    Reageer
Reageer op: Lorazepam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief