Afbouwen fluoxetine

  • #1

    Sinds mijn 15e, nu 8 jaar geleden, slik ik fluoxetine. Ik ben ermee begonnen omdat ik toen kampte met een eetstoornis (boulimia) en daarbij psychische problemen had. Over de eetstoornis ben ik inmiddels heen en ook de psychische problemen zijn bijna niet meer aanwezig.
    2 jaar terug ben ik de medicijnen gaan afbouwen, ik slik nu een half tablet per dag.

    Sinds vorig jaar heb ik last van paniekaanvallen en hyperventilaties. Hier heb ik hiervoor nooit last van gehad en het was ook niet de reden dat ik met de fluoxetine ben begonnen.

    Op dit moment heb ik er weer veel last van en dit is de reden dat ik op het moment wat rustiger aan ga doen met mijn studie. Nu denk ik dat het afbouwen en stoppen van de fluoxetine hier bij hoort (ik wil er heel graag vanaf!), maar ik ben bang dat mijn paniekaanvallen hierdoor zullen worden versterkt. Of juist niet, omdat dat niet de reden is dat ik ermee ben begonnen? Wat denken jullie?

    Reageer
    #2

    Je klachten zouden door het afbouwen kunnen komen.
    In welke stappen en welke termijnen bouw je nu af?

    Reageer
    #3

    Ik ben ook af aan het bouwen met de fluox
    jij bent al 2 jaar bezig zeg je en zit nu op een halve
    hoeveel tegelijk ben je afgebouwd ? en hoelang bleef jij dan op deze dosis? Ria

    Reageer
    #4

    Ik ben inderdaad 2 jaar geleden gaan afbouwen. Ik heb een paar weken 3 kwart geslikt en toen naar een halve gegaan. Daar zit ik nu nog steeds aan. Waarom ik niet verder ben gaan afbouwen in die tijd weet ik eigenlijk niet zo goed meer. Ik denk toch nog niet klaar voor. En nu wel.

    M. (topicstarter)

    Reageer
    #5

    Dat is moeilijk te zeggen of je klachten erger gaan worden als je verder gaat afbouwen. Het is ook niet echt helemaal duidelijk of je huidige klachten daardoor worden veroorzaakt. Bespreek het eens met je huisarts

    Reageer
Reageer op: Afbouwen fluoxetine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief